Βλάντιμιρ Λούτσιτς, το βαρύ «πυροβολικό» της Μπάγερν Μονάχου (vid)

Βλάντιμιρ Λούτσιτς, το βαρύ «πυροβολικό» της Μπάγερν Μονάχου (vid)
Η Euroleague Greece αναλύει τα φετινά κατορθώματα του Σέρβου φόργουορντ της Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν Μονάχου για πολλούς αποτελεί έκπληξη, ωστόσο η μέχρι τώρα πορεία της αποδεικνύει την αγωνιστική της συνέπεια.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει αρκετά «όπλα» στην κατοχή του, ωστόσο μετά από τέσσερις αγωνιστικές κανείς δεν κάνει όσα καταφέρνει ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι ο βασικός κίνδυνος και πιθανότατα η νούμερο ένα έννοια του Γιώργου Μπαρτζώκα για το αποψινό παιχνίδι.

Ο Σέρβος φόργουορντ της Μπάγερν πραγματοποιεί ενδεχομένως την κορυφαία σεζόν της καριέρας του αν και η αλήθεια είναι πως αναφερόμαστε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, συνεπώς είναι μικρό το δείγμα γραφής.

Ο Λούτσιτς ηγείται της Μπάγερν παίζοντας 28:04 και προσφέροντας 17.5 πόντους με 75% στο δίποντο και 64.7% στο τρίποντο, 4.8 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μισό λάθος.

Ο Σέρβος ο οποίος αναδείχτηκε MVP της «διαβολοβδομάδας» σε όλη την διοργάνωση μετά από όσα έκανε σε Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη κόντρα σε Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε.

Ο Λούτσιτς και στην περσινή σεζόν έπαιξε αρκετά καλά και ειδικά στο τελείωμα της σεζόν. Ο 31άχρονος φόργουορντ σε όλα τα φετινά ματς της ομάδας του έχει διψήφιο νούμερο βαθμών στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα σε όλη την Euroleague προηγείται σε ατομικό επίπεδο στο PIR (σύστημα αξιολόγησης ατομικής απόδοσης) με 22.8 βαθμούς.

Ο Σέρβος επίσης σε όλα τα φετινά παιχνίδια έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο.

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί απέναντί του και καλούνται να βρουν τρόπο να τον αναχαιτίσουν. Αν το καταφέρουν τότε θα αυξήσουν τις πιθανότητες να φύγουν πανηγυρίζοντας από το «Audi Dome» του Μονάχου.