Τα 27 tips για την 5η αγωνιστική της Euroleague! (pics & vids)

Τα 27 tips για την 5η αγωνιστική της Euroleague! (pics & vids)
Η EuroLeague Greece σας παρουσιάζει τον απαραίτητο μπούσουλα για τις πέντε αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν για την 5η αγωνιστική

Πέμπτη αγωνιστική και... φαρμακερή. Η covid-19, σε συνδυασμό με την αλλαγή κανονισμών, έφερε τα πάνω-κάτω στο πρόγραμμα της EuroLeague. Από τις οκτώ αναμετρήσεις του προγράμματος, αναβλήθηκαν οι τρεις (Ζενίτ - Αρμάνι, Άλμπα - Μπασκόνια, Εφές - Βιλερμπάν).

Αυτή η εξέλιξη δεν σημαίνει πως η στροφή υπ' αριθμόν πέντε δεν διαθέτει ματσάρες. Έχει ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, εκτός έδρας ζόρικη αποστολή για τον Ολυμπιακό και... classico!

Αυτά είναι τα tips για τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (22/10, 20:00)

O Αρτούρας Μιλάκνις έχει αγωνιστεί σε 180 συνεχόμενα ματς της Ζαλγκίρις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργό σερί και τρίτο μεγαλύτερο σε αυτό τον αιώνα!

Ο Παούλιους Γιανκούνας είναι πρώτος σε συνολικά ριμπάουντ (1.825) και πρώτος σε αμυντικά ριμπάουντ (1.308).

Ο Αρτούρας Μιλάκνις έφτασε στην 11η θέση των σουτ τριών πόντων (373), ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντιδη. Πλέον, κυνηγάει τον Τζέι Αρ Χόλντεν (377).

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο θα συμπληρώσει 100 κλεψίματα αν κάνει άλλα πέντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (22/10, 21:00)

Ο Μάρκους Φόστερ έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα φετινά ματς στη EuroLeague.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ της σεζόν, με 2 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Αν ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάνει δύο κλεψίματα, θα φτάσει τα 100 στη EuroLeague.

O Νάντο ΝτεΚολό μετράει ένα σερί 28 συνεχόμενων εύστοχων βολών.

Ο Γιαν Βέσελι χρειάζεται ένα επιθετικό ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Γιάννη Μπουρούση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε... ισοπαλία (439 έκαστος).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (22/10, 21:45)

Ο Τζόρνταν Λόιντ του Ερυθρού Αστέρα είναι ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague για τη σεζόν 2020-2021 με 21.3 πόντους ανά παιχνίδι.

Η μάχη των σκόρερ! Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο δεύτερος σε μέσο όρο πόντων (19.8) τη φετινή σεζόν. Και ο Ουίλ Κλάιμπερν τρίτος, με 19.5 πόντους μ.ο..

Τέσσερα ριμπάουντ πρέπει να μαζέψει ο Μάρκο Σιμόνοβιτς για να φτάσει τα 200 στην καριέρα του.

Ένα τρίποντο χωρίζει τον Νταρούν Χίλιαρντ από την πρώτη εκατοντάδα της καριέρας του.

ΧΙΜΚΙ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (23/10, 20:00)

Ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος ετοιμάζεται για το φετινό ντεμπούτο του, έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων σε 74 συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Ο Στέφαν Γιόβιτς εξακολουθεί να έχει το ρεκόρ στις ασίστ, με 24. Ο Φακούντο Καμπάτσο κατάφερε να τον... ισοφαρίσει, στην 24η αγωνιστική της σεζόν 2019-2020.

Ο Οθέλο Χάντερ ανεβαίνει τη λίστα με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτή τη στιγμή έχει μαζέψει 427 και βρίσκεται στην 7η θέση. Σύντομα θα ξεπεράσει τον Γιάννη Μπουρούση (439).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (23/10, 21:30)

Σαραντα εννιά πόντους πρέπει να πετύχει ακόμη ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς για να φτάσει τους 1.000.

Ο Τζέιλεν Ρέινολντς «κατεβάζει» τουλάχιστον πέντε ριμπάουντ στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς της Μπάγερν Μονάχου.

Την πρώτη ήττα του στο Μόναχο, μετά από δύο σερί νίκες, γνώρισε τον Ιανουάριο του 2020 ο Ολυμπιακός, στη σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε, λόγω του κορονοϊού.

Τέσσερα κλεψίματα χρειάζεται ο Βασίλης Σπανούλης για να ανέβει στην 6η θέση της λίστας των... Αρσέν Λουπέν. Μπροστά του βρίσκεται ο Τζιανλούκα Μπαζίλε με 261.

Άλλη μία κορυφή προς κατάκτηση. O αρχηγός του Ολυμπιακού έχει βρεθεί στην αρχική πεντάδα 252 φορές. Είναι στη 2η θέση της σχετικής λίστας, με τον Παούλιους Γιανκούνας να είναι στην κορυφή με 271 συμμετοχές.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (23/10, 22:00)

Επτά νίκες στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις στη Βαρκελώνη, για τη EuroLeague, μετράει η Μπαρτσελόνα.

Ο Νικ Καλάθης έχει δώσει τουλάχιστον πέντε ασίστ στα 28 από τα 29 τελευταία παιχνίδια του. Τα περισσότερα αφορούν τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Αν ο Καλάθης βρεθεί στην αρχική πεντάδα του classico, τότε θα σπάσει την... ισοπαλία με τον Νίκο Ζήση. Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει μία αναμέτρηση 176 φορές.

Ο Τομά Ερτέλ βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας με τις περισσότερες ασίστς (1.193). Κυνηγάει να ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος σταμάτησε την καριέρα του στις 1.255 τελικές πάσες.

Ο Σέρχιο Γιουλ «τρέχει» ένα σερί με 14 εύστοχες ελεύθερες βολές.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται 36 ασίστ για να αφήσει ξωπίσω του τον Μίλος Τεόντοσιτς (1.091 έχει ο Ισπανός, 1.126 ο Σέρβος).