Κώστας Παπανικολάου: Μια ανανέωση που αφορά την κληρονομιά του Ολυμπιακού...

Κώστας Παπανικολάου: Μια ανανέωση που αφορά την κληρονομιά του Ολυμπιακού...

Αντωνία Σπανού
Κώστας Παπανικολάου: Μια ανανέωση που αφορά την κληρονομιά του Ολυμπιακού...
Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός, δίχως να το περιμένει κανείς ανανέωσαν την συνεργασία τους και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Να συνεχίσει αυτό που έχτισαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κώστα Παπανικολάου ως το 2023. Ο Έλληνας φόργουορντ συναντήθηκε σήμερα (22/09) με τους Προέδρους της ομάδας, κυρίους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο». Με αυτή την λιτή ανακοίνωση, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε μια κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν και παράλληλα έγινε ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα την διατήρηση της κληρονομιάς τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη και τη συνεργασία που θα συνεχιστεί για άλλα τρία χρόνια ουσιαστικά. Ευχής έργον θα είναι αυτά τα χρόνια να συνδυαστούν με όμορφες στιγμές, εικόνες και αναμνήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλους για την τιμή που μου έκαναν.

Είμαστε μαζί σχεδόν σε όλη μου την μπασκετική διαδρομή, είναι εκείνοι που πρώτοι πίστεψαν σε εμένα και είναι πάντα δίπλα μας. Το να υπογράφει κάποιος παίκτης επέκταση της συνεργασίας του πριν φτάσει η ολοκλήρωση του συμβολαίου του είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην ομάδα μας και πραγματικά κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή αυτή την έτσι και αλλιώς ιδιαίτερη στιγμή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον κόουτς Μπαρτζώκα, γιατί προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο είναι και επιλογή του προπονητή».

Ο Παπανικολάου ρωτήθηκε για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα και το αν έκανε πιο εύκολη την απόφασή του να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού: «Δεν μπαίνω ποτέ στην διαδικασία να σκέφτομαι το μέλλον. Προτιμώ να ζω τη στιγμή και να πατάω στα πόδια μου στο παρόν, οπότε δεν είχα μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι το μέλλον. Είμαι μέλος του Ολυμπιακού, ήμουν μέλος του Ολυμπιακού και αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει και είχα ως δεδομένο στο μυαλό μου. Από κει και πέρα ο ερχομός του Κώστα και το ότι συνδυάστηκε με την ανανέωση του συμβολαίου μου, είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για εμένα. Με τον Κώστα έχουμε ζήσει πάρα πολλά, πολλές στιγμές και μόνο χαρούμενος θα μπορούσα να είμαι για αυτή την εξέλιξη».

Ο «Παπ» θα διανύσει φέτος τη 10η σεζόν του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, τονίζοντας σχετικά: «Ήρθα σε πολύ μικρή ηλικία. Τότε δεν μπορούσα καλά καλά να γνωρίζω αν θα κατάφερνα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Όνειρα όλοι έχουμε και όνειρα όλοι κάνουμε. Θέλουμε να βρεθούμε στο υψηλότερο επίπεδο, να έχουμε ρόλο και να παλεύουμε για τίτλους, όπως έχει δώσει σε εμένα και άλλα παιδιά ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να κάνουμε. Κάνοντας μια αναδρομή σε αυτά τα χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν έχω καταλάβει πως πέρασαν!

Η αλήθεια είναι πως όταν κάθεσαι και το σκέφτεσαι συνειδητοποιείς πόσες στιγμές έχεις ζήσει σε αυτό το σύλλογο. Εγώ προσωπικά έχω ζήσει μοναδικές στιγμές. Είναι πραγματικά μαγικό όλο αυτό και δεν αναφέρομαι μόνο στις χαρούμενες στιγμές και τους τίτλους. Είναι χαρές, λύπες, στεναχώριες, αναμνήσεις, εικόνες από ξενοδοχεία, ταξίδια… Είναι όλα αυτά που συνθέτουν τα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό τα κάνουν να μοιάζουν με μαγική εικόνα».

Ο Κώστας Παπανικολάου ανανέωσε το συμβόλαιο του για τα επόμενα τρία χρόνια και είναι ξεκάθαρο ότι η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία και για τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός δεν ανανεώνει συχνά τα συμβόλαιο των παικτών πριν την λήξη τους και σίγουρα έχει άλλος βάρος όταν το κάνει και από την άλλη το πρόσωπο που έγινε η ανανέωση δεν είναι τυχαίο. Ο Έλληνας παίκτης έχει ζήσει τα πάντα με την ομάδα του και με μια μικρή διακοπή έχει βρεθεί δίπλα της στα εύκολα και στα δύσκολα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μαζί με τον Κώστα Σλούκα είναι οι δύο που θα πάρουν την σκυτάλη από τους Σπανούλη και Πρίντεζη και ο Ολυμπιακός ήθελε να μην αφήσει τίποτα να επηρεάσει αυτή την συνέχεια.

Ο «Παπ» μεγάλωσε στο πλευρό τους, έχει ζήσει όλα τα εύκολα και τα δύσκολα της ομάδας και αποτελεί τον παίκτη που θα ενώσει την παλιά με την νέα φρουρά, στην επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού και θα μάθει σε όλους την νοοτροπία που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια επιτυχιών των «ερυθρόλευκων». Συναισθηματικά δεν του λείπει τίποτα. Ανδρώθηκε μέσα από τους τίτλους της ομάδας του Πειραιά, έζησε όλες τις καλές στιγμές, έμαθε δίπλα στους καλύτερους και σταδιακά γίνεται αυτός που πρέπει για να αναλάβει την επόμενη ημέρα της ομάδας. Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι οι ευθύνες κάθε ημέρα είναι και περισσότερες και με την υπογραφή του υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει ότι άρχισαν οι πιο παλιοί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το 2012 οι αδελφοί Αγγελόπουλοι άλλαξαν τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τις αποφάσεις που πήραν. Σπανούλης και Πρίντεζης, μαζί με έναν κορμό νέων αθλητών και ταλαντούχων Ελλήνων, ηγήθηκαν της ομάδας και οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν. Δύο θρύλοι της Euroleague βγήκαν μπροστά και έδειξαν τον δρόμο και ακόμα και στις δυσκολίες των τελευταίων ετών, δίδαξαν την έννοια του ηγέτη. Ο Παπανικολάου ήταν στο πλευρό τους και είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία χρόνια προετοιμάζεται πιο εντατικά να αναλάβει τα ηνία όταν εκείνα του δοθούν.

Πλέον, όμως δεν είναι μόνος του και το πετυχημένο μοντέλο θα πάει μπροστά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Κώστας Σλούκας είναι στο «Λιμάνι» και πλέον οι δύο συνομήλικοι παίκτες είναι εδώ και πανέτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται μαζί (του Σλούκα είναι 2+1) και για τα επόμενα τρία χρόνια οι δύο Έλληνες έχουν την εμπιστοσύνη και το ελεύθερο να βγουν μπροστά.

Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι φυσικά ακόμα εδώ, αλλά οι δύο νεότεροι συμπαίκτες τους, που έχουν μάθει τα πάντα στο πλευρό τους είναι πανέτοιμοι να ξεφορτώσουν λίγο το... φορτίο από τις πλάτες τους και να το πάρουν στις δικές τους. Ο Έλληνας γκαρντ το έχει δείξει ξακάθαρα και με την επιστροφή του και με αυτά που κάνει στο παρκέ, ενώ από κοντά είναι και ο «Παπ», που στα δύσκολα τις περασμένες σεζόν βγήκε μπροστά και δεν κρύφτηκε όταν χρειάστηκε να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ανανέωση του συμβολαίο του αποδεικνύει ακριβώς αυτό, ότι μέσα από τις δοκιμασίες που πέρασε έχει αποκτήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται από εκείνον η ομάδα του.

Η σκυτάλη είναι έτοιμη να δοθεί και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχουν οι ηγέτες εκείνοι που θα ενώσουν την προηγούμενη εξαιρετικά πετυχημένη εποχή, με την επόμενη που άπαντες στο «Λιμάνι» ονειρεύονται.

I am very happy to extend my partnership with Olympiacos family for 3 more years! These next years will hopefully bring us more amazing moments and create beautiful memories. I want to thank the ownership, Panagiotis and Giorgos Angelopoulos for granting me this great honor and believing in me, they have been on my side nearly all my professional career. Signing an extention before the previous contract expires isn't something that happens often, and it makes this moment even more special. I would also like to thank my coach Giorgos Bartzokas, because for something like this to happen, it must be something he wishes as well. Lastly, I would like to thank all of the fans for their countless messages of wishes, encouragement and support. I am really grateful for all of it! _________________________________ #Olympiacos #OlympiacosBC #Basketball #Greece #Basketball #WeAreOlympiacos #togetherwefight #euroleague

A post shared by Kostas Papanikolaou (@k_pap16) on

Διαβάστε ακόμα: