Χατζηχρήστος: O κορυφαίος γυμναστής στην Ευρώπη είναι Έλληνας! (gTV)

Χατζηχρήστος: O κορυφαίος γυμναστής στην Ευρώπη είναι Έλληνας! (gTV)
O γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Κώστας Χατζηχρήστος, μιλάει στο gazzetta.gr για την ελληνική παροικία της Μόσχας, την επιτυχημένη πορεία του Δημήτρη Ιτούδη στην ρωσική πρωτεύουσα και το πάθος του για τη γυμναστική. Ποιον παίκτη επιλέγει ως τον πιο overachiever και τι λέει για τον "Big Sofo" και την καριέρα του.

Η έκρηξη του '87, όπως άλλωστε συνέβη με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, τον βρήκε σε θέση... μάχης και η καριέρα μέσα στις τέσσερις γραμμές, με την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια, έγινε όνειρο ζωής!

Η προσπάθεια που έκανε με την φανέλα του της Νέας Ερυθραίας (στα παιδικοεφηβικά) και του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων (στο ανδρικό) ήταν τίμια, ωστόσο η είσοδός του στην Γυμναστική Ακαδημία και το συναπάντημα με τον γυμναστή των Γκόλντεν Στέϊτ Ουόριορς, στις αρχές της δεκαετίας του '90, έμελλε να αποδειχτεί κομβική για το μέλλον του και να καθορίσει την καριέρα του.

O λόγος για τον Κώστα Χατζηχρήστο, που σήμερα μπορεί να θεωρείται εκ των κορυφαίων γυμναστών στην Ευρώπη και να εργάζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, όμως, χρειάστηκε να επενδύσει επιστημονικά στην εξειδίκευση του αντικειμένου του, αλλά και να ξοδέψει χιλιάδες εργατοώρες μέχρι να βρει τον δρόμο του.

Το gazzetta.gr τον επισκέφτηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του “Performance 22” (Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης), που δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του κι αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο φυσικοθεραπείας και ιατρικής αποκατάστασης και σας παρουσιάζει την διαδρομή και το προφίλ του 46χρονου γυμναστή που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, θα τον ακούσετε να μιλάει για την μετεκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Τεξας και την πρώτη του δουλειά στο κολέγιο της Τζόρτζια, την γενναία απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα και φυσικά για τους μεγάλους σταθμούς της «μπασκετικής» του καριέρας στον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ. Όλα αυτά και άλλα πολλά, όπως η σχέση του με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη αλλά και η επιλογή του overachiever παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε, στο video που ακολουθεί: