Βεζένκοβ: Έδειξε στοιχεία, πρόκληση και για τις δύο πλευρές η παραμονή του! (vids)

Βεζένκοβ: Έδειξε στοιχεία, πρόκληση και για τις δύο πλευρές η παραμονή του! (vids)

Αντωνία Σπανού
Βεζένκοβ: Έδειξε στοιχεία, πρόκληση και για τις δύο πλευρές η παραμονή του! (vids)
Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, αλλά το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει για την ώρα είναι ότι ο παίκτης έδειξε ότι μπορεί να σταθεί με επιτυχία στους «ερυθρόλευκους«.

«Τη Δευτέρα (15/6) θα πάω στην Ελλάδα, όπου θα μείνω εκεί για τον επόμενο μήνα. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Θα μιλήσω με τον κόουτς και τη διοίκηση. Είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό, η ομάδα έχει έναν κορμό έμπειρων παικτών, οι οποίοι με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου για να δούμε για προτάσεις. Σίγουρα, τα πηγαίνω πολύ καλά με τον Μπαρτζώκα και τη διοίκηση. Είμαι καλά στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις αυτή την στιγμή. Δεν έχω μιλήσει με τον ατζέντη μου για κάτι συγκεκριμένο. Θα δούμε τι θα γίνει στην Αθήνα, όπου ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου να έχω κάτι ξεκάθαρο».

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες του, είπε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω περάσει από διάφορα στάδια. Απέκτησα εμπειρίες και έμαθα πράγματα. Νομίζω ότι τους τελευταίους τρεις μήνες εμφανίστηκα έτοιμος να πάρω την ευθύνη, να σταθεροποιηθώ στο υψηλό επίπεδο και να βελτιώνομαι κάθε ημέρα. Πιστεύω ότι απέδειξα ότι μπορώ να το κάνω και πως μπορώ να παίξω κόντρα στους καλύτερους της Ευρώπης. Νιώθω ότι έχω κάνει κάτι στην καριέρα μου, αλλά όχι τόσο πολύ για να με ικανοποιεί. Έχω ακόμη 7-8 χρόνια μπροστά μου για να πετύχω ακόμη περισσότερα. Αυτό είναι το πρόβλημα στο μπάσκετ της Βουλγαρίας, όπου ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με τα λίγα. Έμαθα να θέλω το μάξιμουμ, να βλέπω που είναι οι δυνατότητές μου και όταν τις φτάσω να είμαι χαρούμενος. Δεν θέλω να ολοκληρώσω την καριέρα μου στα 35 και να πω ότι δεν έκανα πολλά».

Το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοβ με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και είναι είναι εκείνο που η ανανέωση του απασχολεί πιο έντονα αυτή την εποχή. Οι δύο πλευρές έχουν όλη την καλή διάθεση να συνεχίσουν την συνεργασία τους, αλλά ακόμα δεν έχουν κάτσει στο ίδιο τραπέζι, οπότε δεν υπάρχει κάτι σίγουρο.

Ο νεαρός παίκτης, που έχει μεγαλώσει μπασκετικά στην Ελλάδα και έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους στον Ολυμπιακό, φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» τις δύο τελευταίες σεζόν και έδειξε ότι σε αυτές τις δύο χρονιές «μεγάλωσε», προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις και θα ήθελε πλέον να κάνει το βήμα παραπάνω σε θέμα ευθυνών και ανεβάζοντας φυσικά και την προσωπική του απόδοση . Ο νεαρός φόργουορντ με το ελληνικό διαβατήριο βρέθηκε στους «ερυθρόλευκους» από την Μπαρτσελόνα, στην οποία πήγε με εξαιρετικές περγαμηνές δεν βρήκε τις προϋποθέσεις που χρειάζονταν στην Ισπανία και επέστρεψε για να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει, πριν φύγει για τους «μπλαουγκράνα». Ο Βεζένκοβ είχε μείνει ελεύθερος το 2018 και οι «ερυθρόλευκοι» έσπευσαν να τον κάνουν δικό τους, να τονίσουν το εγχώριο στοιχείο στην ομάδα τους και να αποκτήσουν έναν νεαρό παίκτη που έφυγε από την Ελλάδα με την ταμπέλα του τεράστιου ταλέντου.

Ο Βεζένκοβ έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από τις εμφανίσεις του με την φανέλα του Άρη. Κάπως έτσι τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του και όντας ούτε καλά καλά 20 χρονών , ηγήθηκε της προσπάθειας του Άρη, έδειξε εξαιρετικά προσόντα και τράβηξε το ενδιαφέρον της Ευρώπης και όχι μόνο. Κατάφερε και ανακηρύχτηκε MVP της Basket League για το 2015, βγήκε ο νεότερος πρώτος σκόρερ την ίδια σεζόν, πιο βελτιωμένος και στην καλύτερη πεντάδα, ενώ έχει πάρει και το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη τρεις συνεχόμενες φορές. Από εκεί επέλεξε την Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει, αλλά τίποτα δεν πήγε καλά στην Ισπανία για εκείνον και το 2018 βγήκε ξανά στην αγορά, με τον Ολυμπιακό να μην χάνει χρόνο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον επέλεξε να συμπληρώσει την γραμμή των φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο Βεζένκοβ δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε μια κορυφαία ομάδα, αν και χρειάστηκε και πάλι χρόνο σε δύο σεζόν που ήταν περίεργες για την ομάδα του.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ»

Την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ κατάφερε και βρήκε χρόνο δείχνοντας όμως ξεκάθαρα ότι χρειάζεται λεπτά στο παρκέ για να βρει ρυθμό και να προσφέρει ουσιαστικά, ενώ το πολύ κακό του ποσοστό στο τρίποντο έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Την σεζόν 2018/19 ο νεαρός φόργουορντ είχε σε 10:24 είχε 3.8 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 4.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πολύ κακό ποσοστό που είχε στο τρίποντο (20.7%), που ήταν και το δυνατό του σημείο.

Η φετινή σεζόν έστω και αρκετά περίεργη έδωσε την δυνατότητα στον Βεζένκοβ να δείξει πράγματα και να κάνει μερικές μεγάλες εμφανίσεις, δείχνοντας ότι η ψυχολογία του ήταν καλύτερη και ένοιωθε έτοιμος να πάρει το μερίδιο χρόνου και ευθύνης που του αναλογεί. Και ο ίδιος και ο Ολυμπιακός πέρασαν πολλά κύματα φέτος, προπονητές άλλαξαν και η αρχή δεν ήταν η ιδανική, αλλά όλα άλλαξαν στην συνέχεια. Ο παίκτης βρήκε χρόνο και μαζί με τον χρόνο βρήκε και συνέπεια, κάνοντας μερικές μεγάλες εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Συνολικά είχε, σε 13:38', 7.1 πόντους με το εξαιρετικό 45.9% στο τρίποντο, ενώ κατέβαζε 2 ριμπάουντ και είχε και 6.9 βαθμούς στο PIR. Εκτός από τους συνολικούς αριθμούς του ο Βεζένκοβ είχε μερικές πολύ μεγάλες εμφανίσεις, όπως στο παιχνίδι με την Βαλένθια που είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου είχε 20 πόντους σε 16:50'', κατέβασε 5 ριμπάουντ και έδειξε ότι πλέον έχει φτιάξει την κατάλληλη ψυχολογία για να βοηθήσει την ομάδα του. Τις τελευταίες αγωνιστικές που παίχτηκαν, πριν την διακοπή εξαιτίας της πανδημίας, ο Βεζένκοβ έδειξε ότι ταίριαξε με την φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα, βρήκε αυτοπεποίθηση και άλλαξε τα δεδομένα, μαζί με την ομάδα του βέβαια που έδειξε καλύτερο πρόσωπο συνολικά.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την σεζόν να έχει ολοκληρωθεί και να αποτελεί μια ξεχωριστή παρένθεση, ο Σάσα Βεζένκοβ είναι από τους ελάχιστους παίκτες της ομάδας, αν όχι ο μοναδικός που θα βρεθεί σε θέση να κάτσει στο τραπέζι και να μιλήσει για το μέλλον του και να διαπραγματευθεί. Ο Ολυμπιακός θα κάνει πρόταση να μείνει στην ομάδα, ο παίκτης θα κοιτάξει τις επιλογές του, έχοντας πάντα θετική διάθεση όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος και μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτή η κουβέντα.

Το πλάνο στήνεται ήδη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, είναι σίγουρο ότι θέλουν έναν παίκτη που ταιριάζει τόσο καλά με τον κορμό της ομάδας, αλλά υπάρχει αναμονή και άπαντες περιμένουν το ραντεβού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει ξανά ότι βάζουν στην ζυγαριά ταλέντο και χαρακτήρα, ο Βεζένκοβ έδειξε ότι είναι ικανός να βγάλει το ταλέντο του στο παρκέ, αλλά και να δώσει την «φωτιά» που χρειάζεται η ιδιοσυγκρασία της ομάδας, οπότε το καλό κλίμα υπάρχει. Μένει να δούμε αν θα καταλήξει σε συμφωνία των δύο πλευρών.

Πάντως ο παίκτης έδειξε να είναι... καυτός και σε προπόνηση που έκανε στην Βουλγαρία καταγράφηκε να έχει 98/103 εύστοχα τρίποντα.