Το show των Ριγκοντό-Τζινόμπιλι και η κατάκτηση της πρώτης EuroLeague από την Βίρτους (vid)

Το show των Ριγκοντό-Τζινόμπιλι και η κατάκτηση της πρώτης EuroLeague από την Βίρτους (vid)
Πριν από ακριβώς 19 χρόνια η Βίρτους Μπολόνια κατακτούσε στο «Palamalaguti» το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της νέας EuroLeague.

Όπως είναι γνωστό στην πρώτη διοργάνωση δεν είχε διεξαχθεί Final 4 αλλά σειρά «best of five» όπου η Βίρτους Μπολόνια κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας με 3-2 νίκες την τότε Ταού Κεράμικα και νυν Μπασκόνια.

Στον 5ο τελικό που είχε διεξαχθεί στο «Palamalaguti» της Μπολόνια, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα είχε επικρατήσει των Βάσκων του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με 82-74 και κατακτούσε το πρώτο τρόπαιο της EuroLeague. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Αντουάν Ριγκοντό είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του, σημειώνοντας 18 πόντους με 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 8/9 βολές.

Ο Μανού Τζινόμπιλι τον είχε ακολουθήσει σε απόδοση προσθέτοντας άλλους 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ στους 16 πόντους είχε σταματήσει και ο Μάρκο Γιάριτς. Το «καρέ» της επιτυχίας συμπλήρωσε ο Ρασάρντ Γκρίφιθ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ώρα που για τη Ταού ο Έλμερ Μπένετ ήταν μια... ομάδα μόνος του (24π.) και Φαμπρίτσιο Ομπέρτο τον βοηθούσε (15π.)