To show του Ντελφίνο και ο... μοιραίος Βούκσεβιτς στο Final 4 του Τελ Αβίβ (vid)

Gazzetta team
To show του Ντελφίνο και ο... μοιραίος Βούκσεβιτς στο Final 4 του Τελ Αβίβ (vid)
Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς ημιτελικούς στην ιστορία των Final 4 έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ πριν από 16 χρόνια, με την Φορτιτούντο Μπολόνια να παίρνει τη πρόκριση κερδίζοντας σε ένα δραματικό ματς της Σιένα με 103-102!

Στο Final 4 του 2004 έμελλε να διαδραματιστεί ένας από τους καλύτερους ημιτελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, ο οποίος είχε οδηγηθεί στην παράταση λόγω... Μιχάλη Κακιούζη!

Με το σκορ στο 90-87 υπέρ της Φορτιτούντο Μπολόνια στον ιταλικό «εμφύλιο», ο Έλληνας φόργουορντ είχε ευστοχήσει σε τρίποντο στα 12'' με το οποίο είχε φέρει το ματς για τη Σιένα στα ίσια (90-90). Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μπαζίλε αστόχησε στο τρίποντο της νίκης και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου η Φορτιτούντο έφτασε στη νίκη με 103-102 και στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η Σιένα είχε την ευκαιρία για τη νίκη στο τέλος, αλλά το σουτ του Ντούσαν Βούκσεβιτς δεν βρήκε στόχο και η ομάδα της Μπολόνια πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετώπιζε την οικοδέσποινα, Μακάμπι. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Φορτιτούντο ήταν ο Κάρλος Ντελφίνο ο οποίος είχε πετύχει στον ημιτελικό 27 πόντους, έχοντας 3/10 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/8 βολές. Οι Σμόντις και Μότολα είχαν προσθέσει από 14 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για την Σιένα πρώτος σκόρερ ήταν ο Θόρντον με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Κακιούζης είχε άλλους 23 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/6 βολές.

Η ΕuroLeague έκανε flash back και θυμήθηκε εκείνον τον ημιτελικό