Οι 7 παίκτες που «ψώνισε» η ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό την τελευταία 10ετία (pics)

Οι 7 παίκτες που «ψώνισε» η ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό την τελευταία 10ετία (pics)
Ο Νίκολα Μιουτίνοφ γίνεται ο έβδομος παίκτης την τελευταία δεκαετία που θα παίξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχοντας φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα φορέσει την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία εμπιστεύτηκε τον Σέρβο σέντερ που ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργήσει μία σημαντική παράδοση όταν συναντιούνται σε Final 4 με τους Πειραιώτες να μετρούν 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Ρώσους (2012, 2013, 2015, 2017).

Από την άλλη πλευρά έχει κι η ΤΣΣΚΑ υπέρ της μίας παράδοση σχετική με τους «ερυθρόλευκους». Αναφερόμαστε στην εμπιστοσύνη που δείχνει σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Ο Μιλουτίνοφ την τελευταία δεκαετία θα είναι ο έβδομος παίκτης που θα παίξει στην ΤΣΣΚΑ μετά τους Πειραιώτες.

ΜΙΛΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ – 2011

Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2007 από την FMP Ζελέζνικ. Ο Σέρβος έμεινε τέσσερις σεζόν στον Πειραιά στον οποίο έγινε ένα από τα καλύτερα γκαρντ της εποχής του.

Το καλοκαίρι του 2011 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πλήρωσε το buy out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ύψους περίπου 1.200.000 και τον έκανε δικό της.

ΖΟΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ – 2012

Μπορεί και ο Σέρβος φόργουορντ να ακολούθησε την ίδια διαδρομή, δηλαδή από την FMP Ζελέζνικ στον Ολυμπιακό, αλλά η ΤΣΣΚΑ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2012 μετά από μία εκπληκτική σεζόν που είχε με την Μπεσίκτας.

Εκείνη την εποχή θεωρήθηκε μία ακατανόητη μεταγραφή με τους αμφισβητίες να δικαιώνονται αφού ο Έρτσεγκ δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην ομάδα της Μόσχας.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ – 2013

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον πήρε το καλοκαίρι του 2011 από την Μπάμπεργκ και μέσα σε μία διετία ο Αμερικανός φρόντισε να γίνει από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός άργησε να τον ανανεώσει και όταν το αποφάσισε, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς δεν απαντούσε στο ποσό που επιθυμούσε για νέα συνεργασία.

Μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία του τριπλασίασε τις οικονομικές αποδοχές. Ενδεχομένως η προσέγγιση μεταξύ ΤΣΣΚΑ και ατζέντη να είχε γίνει πριν ολοκληρωθεί η σεζόν κάτι το οποίο δεν γνώριζε ο Χάινς.

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ – 2017

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε δίπλα στον Μπράιαν Ντάνστον κάτι το οποίο έκανε στη συνέχεια κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας.

Μετά από μία διετία ο Οθέλο Χάντερ μετακόμισε στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, αλλά έμεινε μόλις μία σεζόν.

Η ΤΣΣΚΑ καραδοκούσε κι έκανε δικό της Αμερικανό σέντερ το καλοκαίρι του 2017.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ – 2018

Ο Ιταλοαμερικάνος λατρεύτηκε στον Ολυμπιακό κι ο ίδιος λάτρεψε την ομάδα. Ένας σημαντικός τραυματισμός τον έβγαλε εκτός δράσης ορισμένους μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε τέλεια αποθεραπεία, ωστόσο στον Ολυμπιακό έχοντας «καεί» από την περίπτωση του Πάτρικ Γιανγκ, τον άφησε ελεύθερο.

Η Μπάμπεργκ λειτούργησε ως… σκαλοπάτι ώστε να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο στο οποίο ανήκει.

Ο Δημήτρη Ιτούδης έψαχνε γκαρντ με σκληράδα στην άμυνα και τον πήρε με… κλειστά τα μάτια.

ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ – 2019

Ο Λετονός αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την διετία 2017-19, ωστόσο δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Η απόφασή του να αγωνιστεί με τραυματισμό στα παράθυρα της FIBA με την Λετονία, του δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα κι έχασε το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν συζήτησε την ανανέωσή του. Εκεί που όλα έδειχναν πως θα μείνει στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού μπήκε στη μέση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και απέσπασε την υπογραφή του.

Ο Στρέλνιεκς σε καμία περίπτωση σε αυτή την πρώτη σεζόν δεν βοήθησε την ομάδα του Ιτούδη.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ -2020

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμενε πάρα πολύ το 2015 να πάρουν τον πιτσιρικά σέντερ από την Παρτιζάν και φυσικά δικαιώθηκε απόλυτα.

Ο Μιλουτίνοφ δούλεψε σκληρά, η ομάδα τον βοήθησε και πλέον είναι από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ έδειξε μία ακόμη φορά την προτίμησή της σε παίκτη του Ολυμπιακού τριπλασιάζοντας τις οικονομικές απολαβές του πρώην, πλέον παίκτη των «ερυθρόλευκων».