Αταμάν για Euroleague: «Περιμένουμε να ξεκινήσει Μάη και να ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου»

Ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν τόνισε πως περιμένει ξεκίνημα της Euroleague τον Μάη, ενώ στάθηκε στον τρόπο που κρατιούνται έτοιμοι οι παίκτες του.

Αταμάν για Euroleague: «Περιμένουμε να ξεκινήσει Μάη και να ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου»

Η Εuroleague έχει αναβάλλει όλες τις αναμετρήσεις εξαιτίας του κορονοϊού, με τον Εργκίν Αταμάν να περιμένει επανέναρξη της διοργάνωσης τον Μάϊο και ολοκλήρωση τον Ιούνιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της Εφές

«Πιστεύω πως η αναβολή της Εuroleague ήταν αναπόφευκτο μέτρο. Είναι σωστή απόφαση. Οι παίκτες μου δεν θα ήταν σε θέση να παίξουν. Είναι ενάντια στο πνεύμα του fair play. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι προβληματισμένοι

Θέλουμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, αλλά δεν νομίζω πως η Euroleague θα ξεκινήσει στις 10 Απρίλη. Σαν αποτέλεσμα των κανόνων καραντίνας στις χώρες, περιμένουμε πως θα ξεκινήσει τον Μάη και να τελειώσει στο τέλος Ιουνίου, όπως το Champions League. Οι διοργανωτές, οι ομάδες και οι αθλητές δουλέψαμε σκληρά μέχρι να σταματήσει η σεζόν. Θέλουμε την ανταμοιβή των προσπαθειων μας».

Για το πως κρατά τους παίκτες έτοιμους: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν για 1-1.5 μήνα οι αθλητές  και μετά να ξεκινήσουν να τρέχουν. Δώσαμε στους παίκτες οδηγίες μέχρι την Κυριακή. Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, σε γκρουπ 2 και 3, χωρίς να τους βάζουμε όλους μαζί. Ίσως κάνουμε κάποιες προπονήσεις και σε ανοιχτό. Κάνουμε καθημερινή προπόνηση με τον κάθε παίκτη να χρησιμοποιεί τις μπάλες του. Θέλουμε να προπονούμαστε για 75-90 λεπτά. Η προπόνηση είναι σημαντική σε σωματικό και πνευματικό τομέα. Το να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα είναι επικίνδυνο.