Ο Ολυμπιακός δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο παίκτες και προπονητές του

Ο Ολυμπιακός δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο παίκτες και προπονητές του

Ο Ολυμπιακός δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο παίκτες και προπονητές του
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τους χειρισμούς Ολυμπιακού και Euroleague στο κρίσιμο θέμα του ταξιδιού στο Μιλάνο.

Η εξάπλωση του κοροναϊού δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε όσο και όπως θα θέλαμε με το μπάσκετ. Η κατάσταση καθημερινά γίνεται χειρότερη και το άσχημο είναι πως δεν μας παρουσιάζεται κάποιο ενθαρρυντικό νέο.

Ως αναγνώστης και στην προσπάθειά μου να αντλήσω πληροφορίες σχετικά με τον ιό, παραδέχομαι πως δεν βρίσκω άκαρπες.

Οι πληροφορίες είναι τόσες πολλές, αρκετές φορές αντικρουόμενες και δεν μπορώ να καταλάβω τι ισχύει και τι όχι. Επειδή είμαι άσχετος με ιατρικά θέματα δεν ξέρω και σε ποια Μέσα να επικεντρώσω την συλλογή πληροφοριών.

Με αυτό που βιώνω κατάλαβα πως κι εσείς αρκετές φορές μπερδεύεστε με όσα διαβάζεστε για την αγαπημένη σας ομάδα. Λογικό να αμφιβάλλετε για κάποια είδηση όταν λίγα λεπτά νωρίτερα να έχετε διαβάσει κάτι εντελώς αντίθετο.

Για αυτό χρειάζεται φίλτρο στην πληροφόρηση.

Μακρηγόρησα όμως...

Η Euroleague καθυστερημένα είναι η αλήθεια αποφάσισε να μεταφέρει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρμάνι από το Μιλάνο στο Βερολίνο.

Η εύκολη κριτική είτε κατά των «ερυθρόλευκων» είτε κατά της Euroleague για τον τρόπο χειρισμού δεν είναι απόλυτα σωστή.

Επιτρέψτε μου να γνωρίζω λίγο καλύτερα πόση μεγάλη προσπάθεια κατέβαλλε ο Ολυμπιακός για να μην ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Το να βγει και να πει πριν τρεις μέρες «εγώ δεν έρχομαι και δεν με ενδιαφέρει» θα ήταν λάθος. Οχι για την ήττα με 20-0 ή για το πρόστιμο που ορίζει ο κανονισμός, αλλά κυρίως ως προς τις ισορροπίες που υπάρχουν.

Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν το στίγμα, αυτοί χάραξαν την... πολιτική που ακολούθησε η ομάδα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπάθησαν με επίσημα έγγραφα από Ελλάδα και πρεσβεία στη Ρώμη να πείσουν την Euroleague. Ούτε με φωνές, ούτε με απειλές, ούτε με ακρότητες.

Αντιθέτως ορισμένοι ξενύχτησαν και αντάλλαξαν δεκάδες e mail με την Euroleague για να βρεθεί λύση λογική λύση. Φυσικά και είναι η δουλειά του όταν εργάζονται για έναν τόσο σπουδαίο οργανισμό. Απλά μερικές φορές τα παραβλέπουμε αυτά.

Από την άλλη πλευρά ο Μπερτομέου όφειλε να πάρει μία απόφαση με την οποία θα άνοιγε «φάμπρικα». Η απόφαση που θα έπαιρνε θα εμφανιζόταν μπροστά του την επόμενη αγωνιστική και την μεθεπόμενη κλπ.

Η Euroleague όφειλε να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα και ύστερα να αποφασίσει.

Συμφωνώ πως άργησε 100%, αλλά αυτό δεν έγινε γιατί είναι μαζόχες και ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τους πρωταγωνιστές του δικού τους προϊόντος.

Συμπερασματικά μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης μίας ομάδας ή ενός οργανισμού, δουλεύουν αρκετοί και αρκετά.

Είναι αδύνατον να ενημερώνουν κάθε τρεις και λίγο για κάθε τους κίνηση ή για την πολιτική που ακολουθούν.

Οι Αγγελόπουλοι δεν θα έθεταν παίκτη, προπονητή, μέλος του staff ή παράγοντα σε κίνδυνο. Δεν θα θυσίαζαν μία νίκη, ρισκάροντας σε θέματα υγείας.

Ο Μπερτομέου επίσης. Δεν είναι χαζός να αμαυρωθεί η Λίγκα του σε θέμα υγείας παικτών και προπονητών. Από αυτούς βγάζει λεφτά.

Ναι μεν καθυστέρησε η απόφαση, αλλά υπήρξε έντονη προεργασία για να πάρει οριστική μορφή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

«Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα έρθεις». Αυτή η φράση μου έρχεται στο μυαλό τώρα τελευταία μιλώντας για την αγωνιστική κατάσταση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σχεδόν όμοια εικόνα με την περσινή σεζόν, αλλά με αντίθετους ρόλους.

Πέρυσι τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το πλεονέκτημα έδρας και ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολο έργο για την είσοδο στα playoffs. Εσκασαν τα οικονομικά προβλήματα στον Πειραιά και θυμάστε την κατάληξη.

Φέτος τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το πλεονέκτημα έδρας και ο Ολυμπιακός ήταν αποκλεισμένος. Πλέον τα εσωτερικά ζητήματα των «πράσινων» και η αγωνιστική τους κατάσταση έχουν φέρει αμφιβολίες ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται βελτιωμένοι και σε καλύτερη ψυχολογία.

ΥΓ: Χρειάστηκε να παρουσιαστεί ο κοροναϊός για να μάθουν ορισμένοι πως πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και να βάζουμε την εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας μπροστά όταν φτερνιζόμαστε.

ΥΓ: Μακάρι να γίνει ένα «μπραφ» και να εξαφανιστεί ο κοροναϊός, ωστόσο είμαι απαισιόδοξος και πολύ φοβάμαι πως στην καλύτερη των περιπτώσεων δε θα ξαναπάμε γήπεδο μέχρι το καλοκαίρι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.