Παναθηναϊκός: Δέχεται περισσότερους από 90 πόντους το 2020!

Παναθηναϊκός: Δέχεται περισσότερους από 90 πόντους το 2020!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Δέχεται περισσότερους από 90 πόντους το 2020!
Η EuroLeague Greece στέκεται στο αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από 26 ματς και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει τη 2η χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση!

O θρυλικός προπονητής του University of Alabama στο Αmerican Football, Μπερ Μπράιαντ, είχε πει κάποτε ότι «η επίθεση κόβει εισιτήρια, αλλά η άμυνα φέρνει τα πρωταθλήματα». Μια διαχρονική ατάκα η οποία μνημονεύεται συνέχεια και η οποία τις περισσότερες φορές έχει βάση...

Δεν ξέρουμε αν στο τέλος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καταφέρει κάτι καλό στην EuroLeague μόνο με την επίθεσή του, αλλά το σίγουρο είναι ότι η άμυνα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του και ο τομέας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Προβλήματα τα οποία έχουν μεγιστοποιηθεί από την έλευση του νέου έτους και μετά και δη στα 10 ματς που έχουν μεσολαβήσει μέχρι και σήμερα. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια το ρεκόρ του Παναθηναϊκού είναι 4-6 έχοντας κατά μέσο όρο 90,2 υπέρ και 90,4 πόντους κατά!

Με μια πρώτη ανάγνωση, οι 90,2 πόντοι σε 10 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και απέναντι σε ομάδες όπως για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι Μιλάνο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν νίκες και το ρεκόρ των «πρασίνων» να ήταν πολύ καλύτερο! Όμως από τη στιγμή που οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, έβαλαν τους εαυτούς τους σε περιπέτειες όσον αφορά και τη πρόκριση στα προημιτελικά της EuroLeague. Πολλώ δε μάλλον εάν και εφόσον δεν διορθωθεί το εν λόγω πρόβλημα ενόψει της τελευταίας στροφής στην regular season.

Μόνο η Άλμπα είναι χειρότερη...

Σε αυτό το διάστημα οι λιγότεροι πόντοι που δέχθηκε σε ένα ματς ήταν οι 78 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, μόνο που σε εκείνο το παιχνίδι πλήρωσε το... δικό του κακό βράδυ στην επίθεση. Από την έλευση του νέου έτους και μετά μόνο η Άλμπα δέχεται περισσότερους πόντους από τον Παναθηναϊκό έχοντας 91,4 παθητικό σε αυτά τα 10 ματς και το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (4-6). Μάλιστα η γερμανική ομάδα είναι και εκείνη με την χειρότερη άμυνα συνολικά στην EuroLeague, αφού δέχεται κατά μέσο όρο 87,15 πόντους. Αντίστοιχα, το «τριφύλλι» έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα στην regular season φέτος με 85,2 πόντους παθητικό.

Αυτή η επίδοση είναι και η χειρότερη στην ιστορία του στην EuroLeague, ξεπερνώντας αρκετά τους 80,9 πόντους που δεχόταν κατά μέσο όρο τη σεζόν 2003-04. Αντίθετα η καλύτερη χρονιά του αμυντικά ήταν τη σεζόν 2010-11 με 68,6 πόντους, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο της EuroLeague. Όπερ και σημαίνει ότο δεχόταν 16,6 πόντους λιγότερους σε σχέση με φέτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.