Ολυμπιακός: Η καλύτερη εκτός έδρας αμυντική επίδοση κι η χειρότερη στις βολές

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Η καλύτερη εκτός έδρας αμυντική επίδοση κι η χειρότερη στις βολές
Η Euroleague Greece αναλύει την καλύτερη φετινή εκτός έδρας αμυντική επίδοση του Ολυμπιακού και την χειρότερη στις βολές.

Ο Ολυμπιακός έφτασε 10 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη στο Τελ Αβίβ και αυτό το κατάφερε κυρίως χάρη στην άμυνα που έπαιξε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη και κατάφερε να εγκλωβίσει τους αντιπάλους υποχρεώνοντάς τους σε χαμηλά ποσοστά. Η Μακάμπι τελείωσε την αναμέτρηση με 46.9% στα δίποντα και 33.3% στα τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αν σουτάρουν πολύ χειρότερα από ό,τι συνηθίζουν και τους έριξε πολύ πιο κάτω από τους μέσους όρους τους.

Η Μακάμπι μέχρι και πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό σούταρε με 55.3% στα δίποντα και με 38.2% στα τρίποντα.

Δηλαδή την έριξε κατά 8.4% στα δίποντα και κατά 5% στα σουτ πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Οι 71 πόντοι που δέχτηκε αποτελούν την καλύτερή του εκτός έδρας αμυντική επίδοση για φέτος. Τελευταία φορά που σε εκτός έδρας αγώνα ο Ολυμπιακός δέχτηκε τόσους λίγους πόντους ήταν σχεδόν ένα χρόνο πριν. Στις 14 Μαρτίου 2019 το ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο είχε λήξει με 66-57.

ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός στη φετινή Euroleague σουτάρει με 73.4% στις βολές και είναι 15ος στις 18 συνολικά ομάδες. Άθλιο ποσοστό και ανεπίτρεπτο για ομάδα που θέλει να μπει στα playoffs.

Σε παιχνίδι που κρίνεται στη μία κατοχή οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Τα 20 λάθη είναι μία τέτοια λεπτομέρεια όπως είναι και οι 11/20 βολές.

Το 55% με το οποίο σούταραν οι «ερυθρόλευκοι» από τη γραμμή των βολών είναι το χειρότερο φετινό τους. Για την ακρίβεια ισοφάρισαν τη χειρότερη τους επίδοση την οποία είχαν επαναλάβει κόντρα στην Μακάμπι στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.