Παπανικολάου: «Περίεργη σεζόν η φετινή, εκπληκτικός προπονητής και άνθρωπος ο Σφαιρόπουλος!»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Περίεργη σεζόν η φετινή, εκπληκτικός προπονητής και άνθρωπος ο Σφαιρόπουλος!»
Ο Κώστας Παπανικολάου «άνοιξε την καρδιά» του και μίλησε για τον Ολυμπιακό, το 2012, τα πρότυπα του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο «sportsrabbi» για όλη την καριέρα του, τον φετινό Ολυμπιακό, την εμπειρία του στο ΝΒΑ, το μοναδικό παιχνίδι του 2012, ενώ αποθέωσε και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αναλυτικά:

«Είναι μια πολύ περίεργη σεζόν για εμάς με πολλά σκαμπανεβάσματα, όπως και αλλαγές, σε προπονητές, αλλά και σε παίκτες, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Όμως αυτό είναι το επαγγελματικό μπάσκετ. Πρέπει να μπορείς να προσαρμοστείς σε όσα έρθουν στο δρόμο σου. Αλλά τώρα έχουμε μια ευκαιρία να παλέψουμε για το TOP8. Αυτή η ομάδα έχει κάνει μερικά τρελά πράγματα κι έχουμε βρει τρόπο να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να παλέψουμε με τις πιθανότητές μας να πάμε στην οκτάδα».

Για την νέα μορφή της Euroleague και την ευκαιρία που έχουν οι ομάδες να αλλάξουν τα δεδομένα στο τέλος: «Είναι πιο... ιντριγκαδόρικο για τον κόσμο που βλέπει τους αγώνες όπου όλοι παίζουν εναντίον όλων, που είναι απόλυτα δίκαιο. Πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει σπουδαία ματς κάθε αγωνιστική και είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Είναι σπουδαίο. Οι διπλές αγωνιστικές επίσης προσθέτουν ενδιαφέρον και είναι πιο ανταγωνιστικές. Στο τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν είσαι σπουδαία ομάδα και δεν αρχίσεις καλά, ακόμα έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις και να πάρεις αυτό που αξίζεις στο τέλος της σεζόν».

Για τους παίκτες στους οποίους ήθελε να μοιάσει και θαύμαζε: «Είχα πολλά είδωλα για πολλούς διαφορετικούς λόγους, όμως δε θέλω να ονοματίσω κανέναν, γιατί δε θέλω κατά λάθος να αφήσω κάποιον έξω. Θαύμαζα κι έβλεπα πολλούς παίκτες από την Ελλάδα και πήρα συγκεκριμένα πράγματα από τον καθένα από αυτούς».

Για τον ιστορικό τελικό με την ΤΣΣΚΑ το 2012: «Το να είμαστε μέρος αυτών των στιγμών, όχι μόνο ως θεατής, αλλά ως μέλος της ομάδας και να είμαι στο παρκέ ως ένας εκ των βασικών, είναι ευλογία. Ακόμα και σήμερα ακόμα δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτά τα συναισθήματα και τον τρόπο με τον οποίο πετύχαμε να πάρουμε αυτή τη νίκη, για να καταλάβει ο κόσμος πώς ένιωσα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν ο Πρίντεζης έκανε το σουτ, όλα έσβησαν. Δε θυμάμαι τα συναισθήματα και είδα τον εαυτό μου σε βίντεο για το πώς αντέδρασα και είναι αστείο, αλλά ήταν απίθανο, ήταν τρελό».

Για την θητεία του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ρόκετς: «Το να παίζω απέναντι σε Κόμπι και ΛεΜπρον είναι κάτι που είναι απίθανο. Θυμάμαι να τους παρακολουθώ στην τηλεόραση ως παιδί και είχα διαφωνία με τον αδελφό μου γιατί εγώ προτιμούσα τον ΛεΜπρον κι αυτός τον Κόμπι. Όμως το να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω κόντρα σε αυτούς τους τύπους είναι το όνειρο κάθε παίκτη μπάσκετ που γίνεται πραγματικότητα και για μένα έγινε πραγματικότητα. Ήμουν ευλογημένος που μπόρεσα να ζήσω αυτή την εμπειρία κι αυτές τις στιγμές.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα σου πω αυτό. Ακόμα και τώρα που δεν είμαι εκεί, αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να πάρω μια απόφαση, θα ήταν η ίδια. Αυτά που έζησα εκεί, έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, είναι κάτι απίθανο, είναι κάτι που δε θα ήθελα να αλλάξω για κανέναν λόγο. Νιώθω πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου και να το ζήσω ως το τέλος. Μπόρεσα να φτάσω ως τους τελικούς της Δύσης κι είχα μια σπουδαία εμπειρία, παίζοντας στο Rising Stars Challenge στο All Star Game, που ήταν σπουδαίο για μένα και μια απίστευτη εμπειρία που δε θα άλλαζα για τίποτα».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Πρώτα απ’ όλα είναι ένας απίστευτος άνθρωπος και ένας απίστευτος προπονητής. Βοήθησε την ομάδα μας κι ένα γκρουπ παικτών που πετύχαμε μερικά σπουδαία πράγματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας και δύο παρουσίες σε τελικό Eurolague, που ήταν σπουδαίο. Θεωρώ ότι είναι σπουδαία προσθήκη στη Μακάμπι και θα τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Είναι ένας προπονητής με πολλή πειθαρχία και δίνει πολλή προσοχή στην άμυνα, χωρίς να σου παίρνει την ελευθερία στην επίθεση, κάτι που χρειάζονται οι ελληνικές ομάδες κι είναι εξαιρετικό για τη Μακάμπι, γιατί έχει σπουδαίους παίκτες επιθετικά. Με τους κανόνες στην άμυνα, κάνει τους παίκτες να δουλεύουν ακόμα καλύτερα ως ομάδα και όλοι δείχνουν να είναι στην ίδια σελίδα δουλεύοντας μαζί. Η Μακάμπι κάνει σπουδαία σεζόν και πιστεύω ότι μεγάλο μέρος από αυτό ανήκει στον Σφαιρόπουλο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.