Παναθηναϊκός: Στο Βελιγράδι για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Στο Βελιγράδι για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα του Ντράγκαν Σάκοτα (20:00) στο Βελιγράδι και ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Την ήττα από την Βαλένθια θέλει να αφήσει πίσω του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δοκιμάζεται στο Βελιγράδι, εκεί όπου προσπαθήσει να υποτάξει τον Ερυθρό Αστέρα του Ντούσαν Σάκοτα.

Οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα στο πρώτο ματς της διαβολοβδομάδας πριν υποδεχθούν τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική.

Το τριφύλλι με νίκη θα πάει στο 14-9 και θα συνεχίσει να κυνηγά τη Μακάμπι που βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι Σέρβοι προέρχονται από 4 σερί ήττες στη Εuroleague.

Στην απόστολή για το Βελιγράδι βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ενώ αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Ίαν Βουγιούκας που πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο ματς με τη Βαλένθια.

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε για την αναμέτρηση: «Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σκληρό εκτός έδρας παιχνίδι. Απομένουν δώδεκα αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου αυτή τη στιγμή. Προφανώς προσπαθούμε να πετύχουμε δύο πράγματα: πρώτον να προκριθούμε στα Play offs και δεύτερον, εφόσον το πετύχουμε, όταν αυτά έρθουν να είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι.

Αυτή τη στιγμή η άμυνά μας είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτό που θέλω ως προπονητής και ελπίζω στα επόμενα δώδεκα ματς να παρουσιάσουμε μεγάλη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν μπορούμε να γίνουμε πιο ταχείς ή πιο γρήγοροι αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ πιο έξυπνα και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε στους προσεχείς αγώνες».

Από την πλευρά του ο Σάκοτα ανέφερε: «Το καλεντάρι της EuroLeague είναι γεμάτο. Ειδικά για εμάς ύστερα από ένα δύσκολο και σημαντικό ματς απέναντι στην Παρτίζαν τη Δευτέρα το βράδυ. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό. Μια μεγάλη ομάδα με έναν προπονητή πρώτης κλάσης όπως είναι ο Πιτίνο. Και μάλιστα με μεγάλες φιλοδοξίες στην EuroLeague τη φετινή σεζόν. Οπότε είναι και το φαβορί για τη νίκη. Παρόλα αυτά θέλουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, με ενέργεια και σκληράδα στην άμυνα».