Ο Χάντερ κάνει την πιο πειστική χρονιά του στην Euroleague

Ο Χάντερ κάνει την πιο πειστική χρονιά του στην Euroleague

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Χάντερ κάνει την πιο πειστική χρονιά του στην Euroleague
Διανύοντας την έβδομη σεζόν του στην Euroleague, ο Οθέλο Χάντερ μάλλον κατατάσσεται στους… μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες της διοργάνωσης, μόνο που η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα γιατί είναι η πιο πειστική του 33χρονου Αμερικανού σέντερ.

Ένα στοιχείο το οποίο προφανώς έχει χαθεί στα βάθη του χρόνου είναι ότι ο απόφοιτος του Ohio State πάτησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό ελληνικής ομάδας, για την ακρίβεια είχε φορέσει τη φανέλα του Ηλυσιακού σ’ εννιά αγώνες στη διάρκεια της περιόδου 2009-10. Από τότε κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έγινε η πέμπτη διαφορετική ομάδα με την οποία αγωνίζεται στην Euroleague και η φετινή σεζόν, από πλευράς αριθμών, είναι η πιο πειστική για τον Αμερικανό σέντερ.

Καλύτερη ακόμη και από τη δεύτερη σεζόν του με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέσω της οποίας εξασφάλισε υψηλό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ακρίβεια, η δεύτερη χρονιά του στον Πειραιά, ήταν η πιο παραγωγική (πριν τη φετινή με τη φανέλα της Μακάμπι) γιατί είχε 9.4 πόντους κατά μέσο, πέτυχε τα τρία από τα συνολικά πέντε νταμπλ-νταμπλ που έχει στη διοργάνωση και γενικώς καταξιώθηκε στη διοργάνωση.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόσωπο, ως κοινός παρονομαστής, των δύο καλύτερων σεζόν του στην Euroleague. Γιατί εκείνη τη χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ο νυν προπονητής του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του, τα αγωνιστικά στοιχεία του και είναι φανερό ότι έχει τον τρόπο να (του) τα αναδεικνύει.

Φέτος ο Αμερικανός έχει 10.2 πόντους κατά μέσο όρο και παράλληλα μαζεύει τα περισσότερα ριμπάουντ (6.5π. ανά αγώνα) από κάθε άλλη χρονιά. Το ποσοστό ευστοχίας του στα σουτ εντός παιδιάς (62.2%) δεν είναι το υψηλότερο στην καριέρα του στη διοργάνωση, αναμφίβολα όμως είναι αρκετά ικανοποιητικό. Διανύει παράλληλα και την πιο δημιουργική χρονιά του έχοντας 24 τελικές πάσες σε σύνολο 20 αγώνων.

Το μόνο που μένει να πετύχει είναι να ευστοχήσει και σε προσπάθεια τριών πόντων. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πορεία του Χάντερ στη διοργάνωση θα διαπιστώσει ότι το έκανε μόλις μία φορά. Στις 25 Οκτωβρίου 2013, όταν αγωνιζόταν στη Σιένα και σε αγώνα απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο, την οποία αντιμετώπισε χθες με τη φανέλα της Μακάμπι.