Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής
H Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα βατόμουρα στους καλύτερους και χειρότερους της αγωνιστικής.

Η 12η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Θα το πάρουν 2 γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ο Ταϊρίς Ράις έκανε το ματς της ζωής του και ισοφάρισε την 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Euroleague. Eίχε 41 πόντους με 5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 7/7 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 7 κερδισμένα φάουλ σε 30 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα βράδυ που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Το αξίζει και ο Σλούκας το Όσκαρ. Έπαιξε 41 λεπτά μαζί με την παράταση και ισοφάρισε το ρεκόρ του στο σύστημα αξιολόγησης με 39 βαθμούς. Ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 23 πόντους με 13/13 βολές και 5/6 δίποντα, μοίρασε 10 ασίστ, είχε 8 κερδισμένα φάουλ, 3 αμυντικά ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη κόντρα στην Άλμπα.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Σέλβιν Μακ δεν βοήθησε την Αρμάνι, αφού είχε μόλις 2 πόντους, 1 ασίστ και -4 στην αξιολόγηση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Η νίκη της αγωνιστικής: Ξεκάθαρα η νίκη-θρίλερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Ολυμπιακό στην παράταση. Δεν μπορεί να είναι κάποια άλλη, αφού το ντέρμπι των αιωνίων επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα ματς. Μια ματσάρα έγινε στο ΟΑΚΑ με τους... πράσινους να στέλνουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και να το παίρνουν εκεί.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 41 πόντοι του Ράις, οι 13/13 βολές του Σλούκα, οι 100άρες των Ρεάλ, Μπάρτσα και Φενέρ, αλλά και τα μόλις 5 λάθη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Limit-up: Ο Παναθηναϊκός που χτίζει ένα καλό σερί νικών μετά το ροζ φύλλο αγώνα στο ντέρμπι, ο Ερυθρός Αστέρας για το διπλό στο Μιλάνο με τον Σάκοτα στον πάγκο, αλλά και η Εφές για την άνετη επικράτηση μέσα στη έδρα της Μπασκόνια.

Limit-down: Η Αρμάνι που έχασε εντός έδρας από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και η Μπάγερν που έφαγε 22 πόντους στο... κεφάλι από την φοβερή Μακάμπι του Σφαιρόπουλου.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος στο πρώτο του ματς στη Euroleague μετά την επιστροφή του στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, νίκησε την Αρμάνι και έναν εξαιρετικό προπονητή που ακούει στο όνομα Έτορε Μεσίνα.