ΛεNτει: «Ανεξάρτητα από τον προπονητή, πάντα δυνατός ο Παναθηναϊκός...»

Αντωνία Σπανού
ΛεNτει: «Ανεξάρτητα από τον προπονητή, πάντα δυνατός ο Παναθηναϊκός...»
Ο Ζακ Λεντέι ξεκαθάρισε μέσω της Euroleague Greece πως η Ζαλγκίρις δεν θα πρέπει να σταθεί στη διαφορά που μπορεί να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός λόγω της αλλαγής προπονητή, καλώντας τους συμπαίκτες του ν' αντιμετωπίσουν με μεγάλη ενέργεια και σοβαρότητα το παιχνίδι με το «τριφύλλι».

Ο Ζακ ΛεΝτει επέστρεψε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό και αυτή την την αγωνιστική η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει έναν άλλο γνώριμο αντίπαλο του τον Πανθηναϊκό ΟΠΑΠ (19:30, NS2).

Ο παίκτης της Λιθουανικής ομάδας και ένας εκ των πρωταγωνιστών φέτος, γνωρίζει πολύ καλά την δυναμική του Παναθηναϊκού, έχει κάνει μερικά από τα καλύτερα του ματς κόντρα σε εκείνον και σίγουρα θα ήθελε να επαναλάβει μια εξαιρετική εμφάνιση και για την 9 αγωνιστικής της Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζακ ΛεΝτέι στην Euroleague Greece:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αμερικανός σέντερ μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τα συναισθήματα του, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Είναι καλό να επιστρέφεις κάπου που έχεις παίξει και που έχεις δουλέψει σκληρά καθημερινά για να γίνεις καλύτερος. Δεν αισθάνομαι καλά όμως που επέστρεψα με ήττα γιατί δεν μου αρέσει να χάνω.

Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά, να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, να σκύψουμε το κεφάλι και να επανέλθουμε στη σωστή μας πορεία...»

Για την επερχόμενη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τις αναμνήσεις του από την περσινή... περίεργη σεζόν του στην Ελλάδα.

«Είναι ένας αντίπαλος όπως κάθε άλλος και εγώ πρέπει να προετοιμαστώ όπως το κάνω για κάθε παιχνίδι. Να προετοιμαστώ.

Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε ήταν ενδιαφέροντα τα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό και γενικότερα σε δύσκολες αναμετρήσεις χρειάζεται να βγάζουμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Αυτό πρέπει να το κάνουμε στα επόμενα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου...»

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου και αν περιμένει αντίδραση μετά την αλλαγή προπονητή:

«Ανεξάρτητα από την αλλαγή προπονητή (σ.σ. είχε μόλις μερικές ώρες η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό) ξέρω πως όπως και να 'χει, θα είναι έτοιμοι να παίξουν σκληρά και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Αυτοί θα το κάνουν καλά από την πλευρά τους και εμείς πρέπει να το κάνουμε σωστά για να τους κοντράρουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Από τον Ντέιβιντ Μπλατ στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο ΛεΝτει έχει την τύχη να έχει στα πρώτα του χρόνια στην Ευρώπη δύο από τους καλύτερους προπονητές και μιλώντας για τον Σάρας στάθηκε σε όλα εκείνα που έχει αλλάξει για να είναι καλύτερος και στο παρκέ.

«Ξέρει να με πιέζει για να γίνω καλύτερος και θέλω ν' ανταποκρίνομαι σωστά σε αυτό για να γίνομαι καλύτερος. Όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες, να προσέχουμε τις έξυπνες και μικρές λεπτομέρειες, να κάνουμε έξυπνα πράγματα στο παρκέ. Είναι εξαιρετικός προπονητής.

Πρέπει όλοι να δουλεύουμε και για εκείνον στο παρκέ όπως δουλεύει σκληρά κι εκείνος για εμάς».

Για τη μετάβαση από τον Ολυμπιακό, που ήταν και η πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία στην Ζαλγκίρις Κάουνας και τα νέα δεδομένα.

«Πάντοτε είναι διαφορετικό όταν αλλάζεις ομάδα. Αλλάζεις προπονητή, συμπαίκτες, συστήματα, τρόπο παιχνιδιού... Αλλάζεις τα πάντα... Η Ζαλγκίρις και ο Ολυμπιακός έχουν διαφορετικά προγράμματα και τρόπο παιχνιδιού και οφείλεις να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα κάθε φορά.

Για να γίνεις καλός παίκτης πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι και ν' αποδίδεις στο παρκέ γιατί καλείσαι ν' ανταπεξέλθεις σε διαφορετικές καταστάσεις και πρέπει να είσαι έτοιμος για καθεμιά που θα σου παρουσιαστεί».

Για το ότι φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει ανεβάσει και τις προσωπικές τους επιδόσεις στην Λιθουανία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάζω τους αριθμούς μου και αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να καταφέρω να βρω τις σωστές θέσεις και τους χώρους που θα χωρέσω στο πλάνο για να παίξω. Ο προπονητής βοηθάει σε αυτό και προσπαθώ να παραμένω πειθαρχημένος.

Ο καθένας μας έχει έναν ρόλο στο σύστημα του προπονητή και δεν μπορώ εγώ ξαφνικά να μπω στο παρκέ και να κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι. Όλοι υπηρετούμε ένα σύστημα και θέλω να καταφέρω πράγματα σε αυτό το κομμάτι και να πετύχω».