Πολ: «Καταλαβαίνω τους οπαδούς και εγώ θα ήμουν απογοητευμένος μ' αυτήν την εικόνα...»

Αντωνία Σπανού
Πολ: «Καταλαβαίνω τους οπαδούς και εγώ θα ήμουν απογοητευμένος μ' αυτήν την εικόνα...»
Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Μπράντον Πολ μετά την ήττα από την Εφες και μιλώντας στην Euroleague Greece τόνισε ότι καταλαβαίνει τον κόσμο, ενώ είναι ξεκάθαρος ότι πρέπει η ομάδα του να συγκεντρωθεί και τα 40 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε αντίδραση ούτε στο παιχνίδι κόντρα στην Εφές και η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τους περσινούς φιναλίστ με 67-86. Η εικόνα της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα απογοήτευσε τον κόσμο που στο τέλος αποδοκίμασε, ενώ τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δυσκολεύουν και στο βαθμολογικό κυνήγι.

Ο Μπράντον Πολ που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της προσπάθειας επιστροφής στο παιχνίδι, εμφανίστηκε απογοητευμένος και πεισμωμένος για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι κυρίως η συγκέντρωση. Ο Αμερικανός τόνισε ότι καταλαβαίνει την αντίδραση του κόσμου στις κακές εμφανίσεις της ομάδας του, ενώ τόνισε ότι όλα τα παιχνίδια είναι... τελικοί και σας τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται από εδώ και πέρα.

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον παίκτη του πρέπει να φτιάξει τα... κακώς κείμενα, να προπονηθεί και να δείξει σύντομα σημάδια βελτίωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπράντον Πολ στην Euroleague Greece:

Αρχικά σχολίασε τα λάθη που έγιναν για ακόμα μια φορά και ο Ολυμπιακός κυνηγούσε και πάλι την αντίπαλο του και έμεινε παραπάνω στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

«Έχουμε μερικά παιχνίδια που πραγματικά ξεκινάμε καλά και μετά επιτρέπουμε στους αντιπάλους να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όχι επειδή αυτοί παίζουν καλά, αλλά γιατί τους αφήνουμε. Χάνουμε την συγκέντρωση μας, κάνουμε κυρίως πνευματικά λάθη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να μείνουμε έτσι 40 λεπτά, δεν μπορούμε να είμαστε στην σωστή κατάσταση μόλις ένα δεκάλεπτο και να το χάνουμε μετά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλο το παιχνίδι».

Ο Αμερικανός δεν μπήκε στην διαδικασία να αναλύσει το τι πηγαίνει συγκεκριμένα στραβά, αλλά η συγκέντρωση είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχώρισε σε όσα γίνονται λάθος.

«Είναι πολλά που παίζουν ρόλο για την κατάσταση στην οποία είμαστε τώρα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες και να το κάνω συγκεκριμένο αυτή την στιγμή, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ως ομάδα οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να είμαστε συγκεντρωμένοι ολόκληρο το παιχνίδι και όχι 28 λεπτά ή 30 λεπτά. Πρέπει να «μαχόμαστε» και τα 40 λεπτά».

Για την απογοήτευση του κόσμου στο τέλος του αγώνα...

«Και εγώ θα ήμουν απογοητευμένος αν έβλεπα την ομάδα μου να χάνει. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει. Δεν μπορώ να κοιτάω τι γίνεται στις κερκίδες, είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Εκτιμώ πάρα πολύ όταν έρχονται να μας στηρίξουν και είναι προφανώς τεράστια η βοήθεια τους. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και θα τους δώσουμε αυτό για το οποίο έρχονται».

Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το ματς με την Ζαλγκίρις Κάουνας... τελικό, αλλά ο Πολ σχολίασε ότι μέσα από την προπόνηση θα πρέπει να έρθει και η βελτίωση.

«Κάθε παιχνίδι είναι do or die. Είτε είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το 20ο κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Χάσαμε αυτό το παιχνίδι, θα επιστρέψουμε, πρέπει να προπονηθούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε».