Φριντέτ: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε χρόνια να με αποκτήσει, τώρα ήταν το σωστό timing» (vid)

Ο Τζίμερ Φριντέτ φιλοξενήθηκε στην Ένωση Παικτών EuroLeague και μίλησε τόσο για την εμπειρία του στην Κίνα, όσο και για την απόφασή του να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Φριντέτ: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε χρόνια να με αποκτήσει, τώρα ήταν το σωστό timing» (vid)

Ο Αμερικανός «μπόμπερ» στάθηκε και πάλι στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν κάνει και στο παρελθόν προσπάθειες για να τον αποκτήσουν, μίλησε για τον κόσμο, όπως επίσης και για τρία χρόνια που βρέθηκε στην Κίνα.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, υπήρχαν πολλά μέρη, στα οποία θα μπορούσαν να πάω, ήρθα όμως στην Ευρώπη, γιατί θεώρησα πως είναι μία μοναδική ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε για πολλά συνεχόμενα χρόνια να με πείσει να έρθω, τώρα όμως πιστεύω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και η Ευρωλίγκα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και ήθελα να είμαι μέρος ενός φοβερού οργανισμού και να βιώσω τα πάντα, το πάθος, τους φιλάθλους. Ήταν καλό το τάιμινγκ» σχολίασε αρχικά ο Φριντέτ.

Όσον αφορά το το γεγονός πως είναι... rookie στην EuroLeague, είπε ότι «είναι διαφορετικά σε όλες τις πτυχές. Είμαι ενθουσιασμένος μέχρι στιγμής, πέρα από το μπάσκετ, είναι ωραία η ζωή στην Αθήνα, πρόκειται για μία πόλη με ωραίο φαγητό και κόσμο. Το απολαμβάνουμε όλοι μας» ενώ στάθηκε και στις προσδοκίες του από το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Οι οπαδοί είναι φανταστικοί. Είναι κάτι που το έχω ξαναζήσει, κυρίως στο κολέγιο. Μου αρέσει η ενέργεια του κόσμου. Όσο για το μπάσκετ, προφανώς η Ευρωλίγκα είναι υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με αντίστοιχου επιπέδου παίκτες, οι οποίοι παίζουν διαφορετικά, από αυτό που είχε συνηθίσει στη Κίνα».

Κλείνοντας ρωτήθηκε από την ELPA και για την εμπειρία του στην Κίνα: «Ήταν τρομερή εμπειρία. Είναι διαφορετική κουλτούρα και το μπάσκετ βασίζεται στα πολλά λεπτά και τα υψηλά σκορ. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ, αλλά έγινα καλύτερος. Ήταν ωραία πόλη με ωραίο κόσμο η Σανγκάη και είμαι ευγνώμων για την εμπειρία αυτή».