Πλάθα: «Όταν ο Ολυμπιακός βρει το μονοπάτι του θα είναι ασταμάτητος»

Ο Τζοάν Πλάθα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του στο ΣΕΦ, έκανε ειδική αναφορά στον Ολυμπιακό, ενώ απάντησε και για την φάση που δεν έκανε φάουλ η ομάδα του πριν από το τρίποντο του Παπανικολάου στο τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς. 

Πλάθα: «Όταν ο Ολυμπιακός βρει το μονοπάτι του θα είναι ασταμάτητος»

Ο Καταλανός τεχνικός είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν χρειαζόταν κανένας να έρθει να μου πει για τον Ολυμπιακό. Ήξερα ότι είναι επικίνδυνοι οι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ. Είναι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε η οδηγία ήταν να μην σκοράρουν οι υπόλοιποι. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι και είχαμε ομαδική δουλειά. Πολλοί έκαναν τη διαφορά. Μας πόνεσε αρκετά που πήγαμε στην παράταση, αλλά πήραμε το παιχνίδι».

Και συνέχισε σε ερώτηση για τους «αιώνιους»: «Πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες, αλλά κάθε μεγάλη ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αλλάξεις παίκτες και να αλλάξεις ταυτότητα. Όταν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός βρίσκουν το μονοπάτι τους, τότε είναι πραγματικά ασταμάτητες, αλλά μέχρι τότε θα έχουν κάποιες σκληρές ήττες».

Όσο για την τελευταία φάση πριν από το τρίποντο του Παπανικολάου; «Όταν χάνεις τέτοια ματς πάντα νιώθεις ένοχος. Εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Έχουμε 11 νέους παίκτες και δεν έχουμε εμπειρία. Είναι πολλά που πρέπει να φτιάξουμε. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει αλλαγές στην άμυνα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους σουτέρ. Δεν κατηγορώ τους παίκτες μου».