Ο μέγας Λούις Σκόλα αποκλειστικά στο gazzetta! (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο μέγας Λούις Σκόλα αποκλειστικά στο gazzetta! (gTV)
Ο Λούις Σκόλα επέστρεψε στην Euroleague έπειτα από 12 χρόνια και μίλησε στην κάμερα της Euroleague Greece για το… εργαστήριο παραγωγής παικτών στην Αργεντινή, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και το πώς ένας 39χρονος συνεχίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο!

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Φέρο Καρίλ Οέστε το μακρινό 1995. Ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004), δύο ασημένια σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2002, 2019), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2002), τρία Copa del Rey (2002, 2004, 2006) και τρία Super Copa (2005, 2006, 2007) μετά, στα 39 του, συνεχίζει ακάθεκτος στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Λούις Σκόλα ήταν ο ηγέτης της Αργεντινής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου την οδήγησε στη δεύτερη θέση κι έπειτα από δύο χρόνια στην Κίνα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Euroleague έπειτα από 12 χρόνια για λογαριασμό της Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα.

Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, όπου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 και μίλησε στην κάμερα της Euroleague Greece για την ανοικοδόμηση του μπάσκετ της Αργεντινής, το… εργαστήριο παραγωγής παικτών στη χώρα του, το πώς συντηρείται στο κορυφαίο επίπεδο στα 39 του, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο τόνισε πως μπορεί να γίνει ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών!