Όλα όσα θα γίνουν στο φετινό Basketball Adidas Next Generation, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Προμηθέα!

Gazzetta team
Όλα όσα θα γίνουν στο φετινό Basketball Adidas Next Generation, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Προμηθέα!
Η 18η σεζόν του Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament με ομάδες από 32 χώρες και 14 χώρες, που ανταγωνίζονται για μια θέση στο Final 4.

Οι νέοι αστέρες της Eurtoleague ετοιμάζονται να «λάμψουν» μέσω του Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament, με τον δρόμο για την Κολονία να περνά από την Βαλένθια, το Μόναχο, το Κάουνας και το Βελιγράδι, που θα φιλοξενήσουν τα events. Κάθε προκριματικός θα έχει 8 ομάδες από τις οποίες ο νικητής θα πάει στους τελικούς. Τέσσερις ακόμα ομάδες θα πάρουν, με βάση διάφορες παραμέτρους, wildcard. Τις 32 ομάδες απαρτίζουν 13 Under 18 ομάδες της Euroleague και 11 από το Eurocup.

Στον πρώτο προκριματικό -στη Βαλένθια από τις 27 ως τις 29 Δεκέμβρη του 2019- θα παίξει η νικήτρια της περασμένης σεζόν, Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα, η Γκραν Κανάρια, και η Μάλαγα από την Ισπανία, η Βιλερμπάν από τη Γαλλία, η Τσιμπόνα από την Κροατία, ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα και η Τόφας από την Τουρκία.

Στον δεύτερο προκριματικό, στο Μόναχο από τις 17 ως τις 19 Γενάρη του 2020, θα αγωνιστούν η πρώην πρωταθλήτρια ANGT, Ρεάλ, οι Μπάγερν, Άλμπα, Ουλμ και Λούντβιγκσμπουργκ από Γερμανία, η ΤΣΣΚΑ από τη Ρωσία, η Stellazzurra Rome από την Ιταλία και ο Προμηθέας από την Ελλάδα.

Ο τρίτος προκριματικός γίνεται στο Κάουνας από τις 7 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2020 και θα πάρουν μέρος η Ζαλγκίρις Κάουνας, η Ρίτας Βίλνιους, η Μπανταλόνα, η Σαραγόσα, η Φενέρμπαχτσε, η Ναντέρ, η Βενέτσια και η αγγλική Barking Abbey London.

Ο τέταρτος προκριματικός γίνεται στο Βελιγράδι από τις 21 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου και θα έχει τον Ερυθρό Αστέρα, όπως και την Mega Bemax Belgrade, την Παρτιζάν, την CFBB Paris, την Τσεντεβίτα, την Asseco Arka Gdynia, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το τουρνουά αυτό έχει γίνει πολλές φορές ο... προθάλαμος για να «λάμψουν» τα μεγαλύτερα αστέρια της Euroleague.