Ολυμπιακός: Πολ...υεργαλείο που θα φανεί στο γήπεδο

Ολυμπιακός: Πολ...υεργαλείο που θα φανεί στο γήπεδο

Ολυμπιακός: Πολ...υεργαλείο που θα φανεί στο γήπεδο
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για όσα είδε ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Μπράντον Πολ και συνιστά υπομονή πριν κριθεί.

Η αλήθεια είναι πως όταν έφτασε στα αυτιά μου η πληροφορία ότι ο Μπλατ επικοινώνησε με τον Μπράντον Πολ αφενός ενθουσιάστηκα και αφετέρου δεν παραξενεύτηκα.

Το πρώτο είχε να κάνει με το γεγονός ό,τι μου αρέσει αρκετά σαν παίκτης. Το δεύτερο με το ότι ο 60άχρονος τεχνικός τον είχε τσεκάρει και το περασμένο καλοκαίρι.

Στην κουβέντα του Μπλατ με τους Αγγελόπουλους την περασμένη Πέμπτη, το όνομα του Αμερικανού έπαιξε... δυνατά κι έτσι με συνοπτικές διαδικασίες η σκέψη του Πολ για επιστροφή στην Κίνα, βγήκε από το μυαλό του.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΛ

Ο Μπλατ έχει στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό στις θέσεις «2» και «3», ωστόσο εκτιμώ πως γρήγορα θα πάει αποκλειστικά στο «3».

Γενικά η «φάση» με τους παίκτες που είναι «δυόμιση», «τεσσεράμιση» κλπ. Πιο πολύ μπερδεύει τις ομάδες και τους ρόλους παρά τους διευκολύνει. Αυτή είναι η άποψή μου, δε σημαίνει πως είναι κι η σωστή.

Επίσης θεωρώ πως η πρόθεση του Αμερικανοϊσραηλινοού προπονητή να χρησιμοποιήσει τον Σάσα Βεζένκοβ στο «3», δεν έχει αρκετή δόση λογικής οπότε γρήγορα θα πάει ο Σάσα στο «4» και ο Πολ στο «3».

Ο Μπράντον Πολ προσφέρει αθλητικότητα, αξιόπιστο μακρινό σουτ (όχι μετά από ντρίπλα), συνεπέστατη άμυνα πάνω στη μπάλα (ούτε εκπληκτικός, ούτε... τρύπα) και εμπειρία.

Με Πάντερ, Σπανούλη και Πολ σίγουρα ο Ολυμπιακός αποκτά καλούς σουτέρ που μπορούν να εκμεταλλευτούν δημιουργία συμπαίκτη τους. Αυτό βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο γιατί κι ο Τίμα καλός σουτέρ ήταν, αλλά δεν έβαζε.

Η παρουσία του στην Αναντολού Εφές τη σεζόν 2016/17 με την οποία έφτασε μία ανάσα από το Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι σημαντική. Εκείνη την «ανάσα» την είχε κόψει ο Ολυμπιακός σε 5 ματς κι ενώ είχε βρεθεί η τουρκική ομάδα με δύο matchball (2-1 μπροστά).

Επίσης με τους Σπερς αγωνίστηκε σε 64 παιχνίδια. Δεν είναι από τους παίκτες που λέμε «ήρθε από το NBA» κι είχαν 22 ματς με λεπτά συμμετοχή.

Στους Σπερς είχε ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα, ερχόταν από τον πάγκο, αλλά για να παίξει 64 παιχνίδια κάτι καλό θα έκανε για τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Κάθε καλοκαίρι όποιος παίκτης έρχεται (είτε σε Ολυμπιακό είτε σε Παναθηναϊκό) βαφτίζεται «παικταράς». Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να μετριάσω τον ενθουσιασμό μου και προτιμώ να αφήσω το χρόνο να δείξει την αξία κάθε μεταγραφής.

Ναι, μου αρέσει ο Μπράντον Πολ.

Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει.

Καλύτερα όμως να αφήσουμε το χρόνο και την εικόνα του στο παρκέ να μιλήσει για αυτόν. Το να γράψω «τι παικτάρα πήρε ο Μπλατ», δεν έχει το παραμικρό νόημα μιας και μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Παίζει δηλαδή ρόλο και πως θα «δέσει» ο Αμερικανός με το σύνολο.

Γιατί κι ο Τουπάν καλός ήταν, κι ο Στρέλνιεκς κι ο Τίμα κι ο Γκος...

Δε χρειάζεται λοιπόν από τους Ολυμπιακούς τρομερός ενθουσιασμός, ούτε βέβαια από τους Παναθηναϊκούς, χλευασμός γιατί μπορεί μετά από 2 χρόνια να του κάνουν πρόταση συνεργασίας.

Υπομονή σε όλους λοιπόν.

ΥΓ: Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία κλειδί για μένα είναι η 20η Ιουλίου. Η μέρα που οι Σπερς θα επισημοποιήσουν την πρόθεσή τους για τον Μιλουτίνοφ.

Αυτή τη στιγμή, 15 μέρες πριν, τα πράγματα είναι ενθαρρυντικά κι έχουν ως εξής. Οι Σπερς δεν φαίνεται να «καίγονται» για τον Σέρβο και κυρίως ο «Μίλου» θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να μην πάει για τρίτο σέντερ στο ΝΒΑ.

ΥΓ 2: Οπωσδήποτε αθλητικό «τεσσάρι» και αθλητικό «πεντάρι».

ΥΓ 3: Λίγη τρέλα χρειάζεται σε κάθε ομάδα. Ο Πιέρια Χένρι 100/100 προπονητές λένε πως είναι uncoachable. Ε και;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.