Ρούμπιο: Μίλησε στο «Players' Tribune» για το βράδυ που πήρε την Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό (pics)

Ρούμπιο: Μίλησε στο «Players' Tribune» για το βράδυ που πήρε την Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό (pics)
Ο Ρίκι Ρούμπιο εκθείασε την διοργάνωση της Euroleague στο «The Players' Tribune», διηγήθηκε τα όσα έγιναν μετά την κατάκτηση της, το 2010 κόντρα στον Ολυμπιακό, και παρουσίασε φωτορεπορτάζ από το Final 4 της Βιτόρια.

Ο 28χρονος γκαρντ πέρασε δύο χρονιές στην Μπαρτσελόνα (2009-11) και το 2010 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Παρίσι, αφού νίκησε τον Ολυμπιακό στο τελικό (86-68).

Ο Ισπανός βρέθηκε ξανά στην χώρα του φέτος και πήγε στην Βιτόρια, για να δει το Final 4, και μίλησε για τις... περιπέτειές του στο «The Players' Tribune».

Ο Ρίκι Ρούμπιο θυμήθηκε το βράδυ της 9ης Μαΐου 2010 και εκμυστηρεύτηκε πως τα Final 4 της Euroleague έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Επίσης, παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή του στη χώρα των Βάσκων.

«Μια από τις μεγαλύτερες τιμές στην καριέρα μου μέχρι τώρα ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, η κατάκτηση της Euroleague με την Μπαρτσελόνα το 2010.

Τότε, το Final 4 έγινε στο "AccorHotels Arena" του Παρισιού και η ατμόσφαιρα ήταν ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη είχε δει ποτέ σε άθλημα στην Ευρώπη. Θυμάμαι πως σε ένα τάιμ άουτ επικράτησε τρέλα σε όλο το γήπεδο. Όλοι κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και λέγαμε "τι συμβαίνει εδώ;". Μετά καταλάβαμε. Στην πρώτη σειρά ήταν τέσσερις παίκτες της Μπαρτσελόνα, μεταξύ των οποίων ο Τσάβι, ο Πουγιόλ και κάποιοι άλλοι, όπως και ο τότε πρόεδρος, Χοάν Λαπόρτα.

Όταν νικήσαμε τον Ολυμπιακό εκείνο το βράδυ, όλη η ομάδα έτρεξε πάνω στον Τσάβι και τον Πουγιόλ κι έκανε ερωτήσεις για την ποδοσφαιρική ομάδα. Εκείνη ήθελαν να ακούσουν για τη σεζόν μας, αλλά πρέπει να θυμάσαι, εκείνη η Μπαρτσελόνα ήταν κορυφή! Είχαν εκπληκτικούς παίκτες και θέλαμε να μάθουμε τα πάντα για εκείνους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που εκείνο το βράδυ ήταν τόσο αξιοσημείωτο.

Το Final 4 της Euroleague έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, εξαιτίας εκείνης της χρονιάς. Πρόσφατα πήγα στη Βιτόρια για να δω το φετινό Final 4 κι ειλικρινά είναι ακόμα απίθανο!

Πάρτε μια ιδέα.

Συνηθίζαμε να βλέπουμε πολλή Euroleague και ισπανική λίγκα, που είναι τα δύο κύρια πρωταθλήματα στην Ισπανία. Και ονειρευόμασταν πως μια μέρα θα παίξουμε για εκείνες τις ομάδες. Υπήρχε πολύ ταλέντο σε εκείνες τις λίγκες και ακόμα υπάρχει.

Το 2001 είδα την Κίντερ Μπολόνια να κατακτά την Euroleague και σκέφτηκα "γαμώτο, θέλω να την κατακτήσω μια ημέρα". Θυμάμαι πως σκεφτόμουν ότι ήταν το πιο κουλ πράγμα στον κόσμο.\

».