Βιλντόσα: «Ο Καλάθης μπορεί να σε "σκοτώσει"»!

Βιλντόσα: «Ο Καλάθης μπορεί να σε "σκοτώσει"»!
Ο Λούκα Βιλντόσα συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των Αργεντινών στην Μπασκόνια και μιλάει στην EuroLeague Greece για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την προοπτική του ΝΒΑ.

H πιο αινιγματική φιγούρα της Μπασκόνια είναι ταυτόχρονα και μια ιδιοφυΐα ενώ το σύστημα που έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες ο Χοσεάν Κερεχέτα για τον εντοπισμό των επόμενων σούπερ σταρ είναι κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε τη νόρμα όσον αφορά τη λειτουργία του οργανισμού που διοικεί!

Επί ημερών του 60άχρονου Κερεχέτα το μπασκετικό καμάρι των Βάσκων εξελίχθηκε σε μια από τις παραδοσιακές και πιο ισχυρές ομάδες της EuroLeague όπου συμμετέχει ανελλιπώς, έχοντας παίξει σε πέντε Final 4 και στους τελικούς της πρώτης διοργάνωσης με αντίπαλο την Κίντερ. Ο... ανήσυχος δημιουργός επιστρέφει σχεδόν κάθε χρόνο στην σκηνοθετική καρέκλα, προσθέτοντας συνεχώς ονόματα στο ρόστερ των wannabe σούπερ σταρ του που παραχωρούνται στην Ευρώπη και το ΝΒΑ. Με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως.

Οι Αντρές Νοτσιόνι, Τιάγκο Σπλίτερ, Λουίς Σκόλα, Νέμανια Μπιέλιτσα, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν είναι ορισμένα μόνο από τα ονόματα μιας τέλεια γραμμένης και γυρισμένης παραγωγής που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια στη Βιτόρια και τη Fernando Buesa Arena.

Παίκτες που συμμετείχαν σε σπουδαία deals κι έφεραν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των Βάσκων δίνοντας παράλληλα τον τίτλο του σκληρού διαπραγματευτή στον Κερεχέτα, έναν τύπο που πάντα ισορροπούσε ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο αναφορικά στις αξιώσεις του.

Tο τελευταίο όνομα στη... μαρκίζα είναι αυτό του Λούκα Βιλντόσα, του 23χρονου Αργεντινού γκαρντ ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο με τους Βάσκους ως το 2024, μετρώντας 8.9 πόντους, 3.9 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο μ.ό. στα 21:12 που μένει στο παρκέ σε 26 συμμετοχές στην EuroLeague.

O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται απόψε την Μπασκόνια (20/3, 21:00) και ο Βιλντόσα μίλησε στην EuroLeague Greece για τις απουσίες των Σενγκέλια, Γκρέιντζερ, Τζάνινγκ και Γκαρίνο που πληγώνουν την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς: «Ξέρουμε πως είναι τέσσερις σημαντικές απουσίες. Ο Γκαρίνο τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι κι αναρρώνει. Τι να πω... Είμαστε αυτοί που είμαστε, πρέπει να παλέψουμε για να τερματίσουμε στις πρώτες οκτώ θέσεις και θα κάνουμε τα πάντα γι αυτό, ακόμα κι αν μείνουμε πέντε στο φινάλε! Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα κρίνει πολλά στην κατάταξη και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Σε κάθε περίπτωση, η Μπασκόνια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μπροστά της τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, τα παιχνίδια με τη Ρεάλ και την Εφές στη Βιτόρια ενώ ολοκληρώνει τη regular season στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: «Αυτό που θέλουμε από την αρχή κι αυτό που ζητάει ο κόουτς από εμάς είναι να παίζουμε στο κόκκινο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε κι ο καθένας μας θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα κι έχει έναν εξαιρετικό προπονητή όμως θέλουμε κι εμείς να προκριθούμε»!

O Παναθηναϊκός προέρχεται από το «διπλό» στη Μόσχα, μετρώντας πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις του: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τη νίκη στη Μόσχα, από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης και είναι πραγματικά δύσκολο να κερδίσεις εκεί μέσα. Ο Καλάθης μπορεί να σε "σκοτώσει"!».

Η διοργάνωση του Final 4 στη Βιτόρια βάζει έξτρα βάρος στους ώμους των παικτών της Μπασκόνια; «Σίγουρα νιώθουμε αυτή την πίεση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το Final 4 θα γίνει στο γήπεδό μας. Οι φίλαθλοι θέλουν Final 4, η ομάδα το ίδιο, θα είναι μια ιστορική στιγμή όμως προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε και να βγάλουμε αυτό το βάρος από τους ώμους μας. Υπάρχει πίεση αλλά καλή πίεση ώστε να τα καταφέρουμε».

Ο ίδιος σκέφτεται το ΝΒΑ; «Δεν αγχώνομαι... Δεν είμαι ο τύπος που θα μπει στη διαδικασία να πιέσει καταστάσεις, απλώς και μόνο για να πει ότι πήγε στο ΝΒΑ. Θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω για να πετύχω τον στόχο μου και μετά θα δούμε. Αν το επόμενο βήμα είναι το ΝΒΑ, τότε ΟΚ. Αν είναι η EuroLeague, κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν, θέλουμε να μπούμε στο top-8 και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά. Στο τέλος της χρονιάς θα είμαι χαρούμενος αν προκριθούμε στο Final 4 και παίξουμε στους τελικούς της Liga Endesa».