Γκος: Έχει ταλέντο, έχει την πίστη του προπονητή του, του λείπει σταθερότητα!

Γκος: Έχει ταλέντο, έχει την πίστη του προπονητή του, του λείπει σταθερότητα!

Αντωνία Σπανού
Γκος: Έχει ταλέντο, έχει την πίστη του προπονητή του, του λείπει σταθερότητα!
Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος είναι ο παίκτης που φαίνεται να πιστεύει πιο πολύ ο Ντέιβιντ Μπλατ, βιώνει την πρώτη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο και είναι πλέον φανερό ότι ψάχνει σταθερότητα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, o πρώτος παίκτης που αποφάσισε να πάρει για να στηρίξει το νέο του εγχείρημα του στον Ολυμπιακό, επέλεξε να είναι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Ένας Αμερικανός γκαρντ, που η εμπειρία του στην Ευρώπη ήταν μόλις μια σεζόν με την Παρτιζάν, αλλά οι περγαμηνές του ταλέντου ήταν εξαιρετικές. Ο Ολυμπιακός άκουσε τον προπονητή του και έκανε συμβόλαιο δύο ετών στον Αμερικανό γκαρντ, επένδυσε στο ταλέντο του και περιμένει να τον δει να λάμπει.

Ο 24χρονος είχε παίξει μόλις μια χρόνια έξω από το περιβάλλον του κολεγίου, οι αριθμοί του σε Σερβία, Αδριατική Λίγκα και Eurocup ήταν εξαιρετικοί και έκαναν τις ομάδες της Euroleague να το προσέξουν. Ενδιαφέρον υπήρξε από ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, πρόταση φαίνεται πως έκαναν Ζαγκίρις και Μπασκόνια, αλλά ο παίκτης κατέληξε στον Ολυμπιακό και στην ομάδα που οραματίζεται ο νέος της προπονητής.

Η σεζόν ξεκίνησε και ο Γκος... βούτηξε στα βαθιά, με την απόλυτη πίστη του προπονητή του να τον ακολουθεί. Η Euroleague όμως δεν μοιάζει ούτε με το κολεγιακό πρωτάθλημα και ούτε με το Eurocup και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο παρκέ.

Πλέον, μετά από 20 αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Γκος ψάχνει σταθερότητα, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Γίνεται φανερό ότι χάνει την συγκέντρωση του και παλεύει να βγάλει στο παρκέ την ποιότητα του, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα. Αυτό που μπορεί να χαρακτηρίσει την φετινή του απόδοση είναι η αστάθεια στις εμφανίσεις του, καθώς και η προσπάθεια του να βρει σταθερότητα και να προσφέρει στην ομάδα του.

Φέτος, μετρά σε 25:39 (δεύτερος μεγαλύτερος χρόνος μετά τον Γιώργο Πρίντεζη στην Euroelague) 8.9 πόντους, με 42.2% στα δίποντα και 37.7% στα τρίποντα, 4.5 ασίστ, δύο ριμπάουντ και 1.3 λάθη ανά παιχνίδι, ενώ μαζεύει κατά μέσο όρο 9.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Αμερικανός γκαρντ το καλύτερο του παιχνίδι το έχει κάνει κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ με 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο επόμενες καλύτερες εμφανίσεις του είναι κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ και κόντρα στην Χίμκι και πάλι στο Φαληρικό γήπεδο.

Είναι φανερό ότι νιώθει καλύτερα όταν ο Ολυμπιακός παίζει σπίτι του και επίσης οφείλει να βρει λύση στις δύσκολες έδρες και τα απαιτητικά παιχνίδια που όσο περνάει ο καιρός θα γίνουν όλο και πιο σημαντικά.

Κοιτώντας τα νούμερα του «ερυθρόλευκου» γκαρντ εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι του λείπει σταθερότητα και υπάρχουν διακυμάνσεις στην απόδοση του με γεμάτες βραδιές και με κακές βραδιές αντίστοιχα.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η διάθεση του για να γίνει καλύτερος και αυτό φροντίζει να το δείχνει. Πριν γίνει μέλος του Ολυμπιακού και από την προηγούμενη καριέρα του υπάρχει μια ατάκα που έχει πει ο Γκος και δείχνει την φιλοσοφία του.

«Κοιτούσα τον καθρέφτη και ρωτούσα τον εαυτό μου: Ποιοι είναι οι τομείς του παιχνιδιού μου και της εξέλιξης μου που με κρατούν πίσω; Τι κάνω που δεν με αφήνει να φτάσω στο καλύτερο μου σημείο;».

Έτσι έχει επιλέξει να πορευτεί και στον Ολυμπιακό, αφού μετά από το τέλος του αγώνα με την Εφές, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος που είχε 2/9 σουτ εντός πεδιάς (1/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα) κόντρα στους Τούρκους, έμεινε στη σάλα του ΣΕΦ κι έκανε σουτ για πάνω από μισή ώρα, προσπαθώντας να συγκεντρωθεί και να φτιάξει όσα πήγαν στραβά.

Ο Γκος «βλέπει» γύρω του παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτό, όσο δύσκολο και αν φαντάζει. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον πιστεύει απόλυτα, τον στηρίζει και θέλει να τον δει να κάνει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Η φιλοσοφία του ταιριάζει με της ομάδας του και μένει να βρει σταθερότητα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα απαιτητικά ματς και κρίσιμα που πλησιάζουν.

«Καθημερινά γινόμαστε όλο και καλύτεροι, ακούγοντας προσεκτικά αυτά που λέει ο προπονητής μας. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο, αλλά πλέον μπορώ με σιγουριά να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο επίπεδο εκείνο που θέλουμε».

Είμαστε μια νέα ομάδα που συνεχώς μαθαίνει και έχει τη δίψα να διακριθεί σε όλες τις διοργανώσεις. Το έχω πει, θέλουμε τα πάντα, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, την Euroleague, θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό σε όλους τους στόχους μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.