Πώς εξηγείται το ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα;

Πώς εξηγείται το ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα;

Gazzetta team
Πώς εξηγείται το ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα;
Η Μπαρτσελόνα μετράει τέσσερις ήττες στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον το ζητούμενο έχει να κάνει με το +/- συγκεκριμένων παικτών στους αγώνες τους Καταλανών.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, με δεδομένο ότι η ήττα από τη Μάλαγα στην Ανδαλουσία για τη 12η αγωνιστική στη Liga Endesa ήταν η τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς των «μπλαουγκράνα» πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (18/12, 21:45). Παραδόξως, η συγκεκριμένη αρνητική επίδοση των Καταλανών σημειώθηκε έπειτα από τον θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης (86-69) στο Palau Blaugrana πριν από τρεις εβδομάδες. Έκτοτε ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague από Φενέρμπαχτσε, Μπουντούτσνοστ και Ρεάλ Μαδρίτης, η νίκη επί της Τενερίφης και η ήττα από την Ουνικάχα.

Έτσι, λοιπόν, η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo παρουσίασε το +/- των παικτών της Μπαρτσελονα, το οποίο δείχνει τη διαφορά του σκορ κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του εκάστοτε παίκτη στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα». Παρεμπιπτόντως, το +/- είναι πιο επισφαλές εργαλείο για να κριθεί η παρουσία ενός παίκτη στο παιχνίδι. Οι δυο παίκτες που οι επιδόσεις τους στο +/- έχουν πέσει στο διάστημα της νέας αγωνιστικής κρίσης της Μπαρτσελόνα είναι οι Τομά Ερτέλ και Πιέρ Οριόλα.

Για την ακρίβεια, είναι οι μοναδικοί παίκτες της Μπάρτσα που έχουν αρνητικό πρόσημο και στα πέντε παιχνίδια! O μ.ό. των Καταλανών αυτό το διάστημα είναι -23.58 ενώ πέντε παίκτες είναι χειρότεροι από τον μ.ό. της ομάδας: Κλαβέρ (-24), Πουστόβι (-25), Κούριτς (-34), Οριόλα (-42) και Ερτέλ (-52). Από την άλλη πλευρά, οι καλύτεροι σε αυτά τα πέντε παιχνίδια βάση του +/- ήταν οι Πάνγκος (-1), Τόμιτς (2) και Σίνγκλετον (-3) ενώ σε ό,τι αφορά τον Πάου Ρίμπας, ο Ισπανός ήταν θετικός (4) όμως αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι και η συγκεκριμένη επίδοση δεν είναι ενδεικτική.

Στη χθεσινή (16/12) αναμέτρηση με τη Μάλαγα, ο Τομά Ερτέλ συγκέντρωσε μεν 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης με 8 πόντους και 14 ασίστ όμως με εκείνον στο παρκέ, η ομάδα του ήταν στο -3! Η κατάσταση ήταν χειρότερη με τον Κούριτς, ο οποίος έβγαλε μεν 11 βαθμούς στην αξιολόγηση όμως τελείωσε το ματς με -11 στο +/-, το χειρότερο της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι!

Σύμφωνα με το +/-, ο Άντε Τόμιτς είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Μπαρτσελόνα φέτος, έχοντας +126, ήτοι 0.282 ανά λεπτό συμμετοχής. Δεύτερος είναι ο Κάιλ Κούριτς (0.216), τρίτος ο Κλαβέρ (0.194) και τέταρτος ο Σίνγκλετον (0.157). Φυσικά για να έχουν αξιοπιστία τα παραπάνω στοιχεία, οφείλει κανείς να λάβει υπόψη παράγοντες όπως η φιλοσοφία, τα χαρακτηριστικά και η τακτική του αντιπάλου, η απόδοση συγκεκριμένων πεντάδων, ο αριθμός κατοχών κλπ...