Ποια ομάδα θα συμπληρώσει τις TOP3 στην κανονική διάρκεια της Euroleague; (poll)

Αντωνία Σπανού
Ποια ομάδα θα συμπληρώσει τις TOP3 στην κανονική διάρκεια της Euroleague; (poll)
ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε είναι η τριάδα της... φωτιάς της Euroleague, δείχνουν απόλυτα φαβορί για τις πρώτες θέσεις της κανονικής διάρκειας και η Euroleague Greece σας καλεί να ψηφίσετε ποια μπορεί είτε να τις «σπάσει», είτε να τις συμπληρώσει.

Η Euroleague έχει αποδείξει ότι είναι μια διοργάνωση που τα θαύματα και οι εκπλήξεις έχουν χώρο και μπορούν να γίνουν. Το νέο σύστημα είναι ένας... Μαραθώνιος 30 αγωνιστικών που χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει, ενώ όλοι παίζουν με όλους για να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι.

Ο στόχος είναι η πρώτη τετράδα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και οι τέσσερις πρώτες θέσεις είναι εκείνες που στην πρώτη φάση «κλέβουν» την παράσταση. Οι ομάδες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις έχουν δείξει ότι συνήθως αντέχουν μέχρι το τέλος και κρατούν το πλεονέκτημα των νικών τους και η δυναμική των κορυφαίων τους κάνει να ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής.

Την φετινή σεζόν η... τριάδα της φωτιάς δείχνει να έχει «καπαρώσει» τις πρώτες θέσεις και άπαντες κατανοούν ότι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε δείχνουν ικανές να κρατηθούν μέχρι τέλους στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Όλοι παλεύουν μέχρι τέλους για μια θέση στην τετράδα... πλεονεκτήματος, όπως επίσης και για πολύτιμες νίκες.

Οι... τρεις μπορεί να ξεχωρίζουν, όμως από εκεί και κάτω υπάρχουν ομάδες που είναι κοντά στο επίπεδο και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πιο υψηλή θέση της βαθμολογίας. Αν θα καταφέρουν να «χτυπήσουν» τις τρεις παραπάνω είναι στην δυναμική τους, ενώ τεράστια «μάχη» αναμένεται και για την τέταρτη θέση.

Η Euroleague Greece σας καλεί να ψηφίσετε ποια ομάδα μπορεί είτε να σπάσει την τριάδα, είτε να πάρει την υπερπολύτιμη θέση πλεονεκτήματος που μένει.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Πρώτη και καλύτερη μέχρι αυτή την στιγμή στην βαθμολογία δεν είναι άλλη από την Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό σύνολο που ξεκάθαρα έχει στόχο την κούπα. Το 10-1 που μετρά δείχνει την δυναμική της και η μοναδική ήττα μέχρι στιγμής της συμπολίτισσας Εφές για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα η τούρκικη ομάδα μετρά μόνο εμφατικές νίκες και δείχνει ικανή να πορευτεί δυνατά μέχρι το τέλος.

Ο Σλούκας ηγείται της προσπάθειας της ομάδας του, ο Βέσελι κάνει την σεζόν της καριέρας του και μαζί με τους έμπειρους πλέον Ντατόμε και Κάλινιτς η τούρκικη ομάδα προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους της.

Θα είναι σίγουρα μια από τις ομάδες που όλοι θα θέλουν να αποφύγουν στα playoffs και πλέον έχει ως μοναδικό στόχο να συνεχίσει έτσι, να πάρει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και να έχει όσο το δυνατόν πιο εύκολο έργο στον δρόμο για την κούπα.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Οι Ρώσοι για ακόμα μια σεζόν ξεκινούν από την αφετηρία με την ταμπέλα του φαβορί κολλημένη πάνω τους. Λόγω μπάτζετ, ρόστερ και ομοιογένειας η ΤΣΣΚΑ είναι το απόλυτο φαβορί για το Final 4 και έχει ξεκινήσει για ακόμα μια φορά πολύ δυνατά τον δρόμο της.

Ροντρίγκεθ και Ντε Κολό την οδηγούν, ο Χάινς «φυλάει» την ρακέτα της ομάδας του και αυτή την στιγμή η ΤΣΣΚΑ φιγουράρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του κρατούσαν το αήττητο μέχρι και την 9η αγωνιστική, όπου η Μπουντούτσνοστ σόκαρε τους πάντες με την μεγάλη της νίκη, ενώ η επόμενη ήττα ήρθε πολύ σύντομα, δύο αγωνιστικές μετά , αφού η Μπασκόνια... έδειξε τα δόντια της και κέρδισε τους Ρώσους.

Για ακόμα μια χρονιά η ΤΣΣΚΑ είναι το απόλυτο φαβορί για μια θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και βασικός στόχος των υπόλοιπων είναι να αποφύγουν τον Ιτούδη και τους παίκτες του στα playoffs.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ και δείχνει δυνατή.

Μπορεί το καλοκαίρι να έχασε τον MVP της και περσινό μεγάλο πρωταγωνιστή, Λούκα Ντόντσιτς, αλλά δείχνει πανέτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Εντυπωσιακή σε αυτή την έναρξη της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζει καλά ότι άπαντες θέλουν να νικήσουν την πρωταθλήτρια και είναι πανέτοιμη να τους αντιμετωπίσει.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν και αυτοί με την σειρά τους εντυπωσιακά την σεζόν, ήταν αήττητοι τις 9 πρώτες αγωνιστικές, πριν γνωρίσουν την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Μέχρι να ξεπεράσουν το σοκ της πρώτης ήττας, ήρθε η δεύτερη από την ΤΣΣΚΑ για να τις διπλασιάσει και να την ρίξει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Με την νίκη επί της πολύ δυνατής Εφές την 11η αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ότι συνήλθε και συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του στέμματος της και προκαλεί, τους αντιπάλους της, με την απόδοση της μέσα στο παρκέ να προσπαθήσουν να την κερδίσουν και να πάρουν το... γαλόνι αυτό.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΦΗΝΑ;

Όσο ξεχωρίζουν αυτές οι τρεις ομάδες, τόσο μπερδεμένη είναι η κατάσταση από εκεί και κάτω. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά σε θέμα δυναμικής, ενώ ακολουθούν ακόμα 3 που έχουν όλο τον χρόνο να φτάσουν τις θέσεις των playoffs. Η μοναδική που φαίνεται να έχει χάσει εντελώς τον δρόμο της είναι η Νταρουσάφακα που έχει καταφέρει μόλις μια νίκη σε 11 αγωνιστικές.

Η αλήθεια είναι ότι συνέχεια τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την Ελλάδα να έχει δύο ιστορικές ομάδες του θεσμού, το θέμα των χρημάτων και μπάτζετ έρχεται στο προσκήνιο με τις τούρκικες, τις ρώσικες και τις ισπανικές ομάδες ακόμα να κρατάνε πιο ψηλά από τις δύο ελληνικές.

Η Εφές αν δεν πάθει την... ψυχολογική καθίζηση του παρελθόντος δείχνει στην καλύτερη της φάση και ικανή να πρωταγωνιστήσει, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο έχει αλλάξει το επίπεδο της. Η Ζαλγκίρις πέρυσι ανέβασε τον πήχη και φέτος παλεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ενώ η Μπαρτσελόνα θέλει σταθερότητα που σίγουρα της λείπει. Οι δύο ελληνικές ομάδες κουβαλούν πολύ βαριές φανέλες και αυτό το γνωρίζουν άπαντες, αλλά δείχνουν να θέλουν χρόνο και σταθερότητα, ενώ η Μπαγερν Μονάχου επέστρεψε στην διοργάνωση για να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Η Χίμκι και η Μπασκόνια δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά, αλλά και εκείνες με την σειρά τους έχουν εμπειρία και δυνατότητα να αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ και η Γκραν Κανάρια αντέχει στους... κραδασμούς. Τέλος, έκπληξη προκαλεί η έναρξη της Μακάμπι, που πλέον όμως έχει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι της και ψάχνει την ανάταση, ενώ η Μπουντούτσνοστ έχει επιθετικό ταλέντο που θα κάνει την ζημιά σε όσους την υποτιμήσουν.

Όσο ξεκάθαρα μοιάζουν τα δεδομένα στις πρώτες θέσεις, τόσο μπερδεμένα δείχνουν από την τριάδα και κάτω. Οι Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ μοιάζουν φαβορί για την τριάδα, έχοντας πάντως πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε και εμείς σας καλούμε να επιλέξετε ποια ομάδα φαίνεται ικανή είτε για να συμπληρώσει την τετράδα, είτε για να σπάσει τους ρόλους των φαβορί και να μπει σφήνα.