Χίλιαρντ: «Με έχουν κοουτσάρει Πόποβιτς, Βαν Γκάντι και Μαρτίνεθ... ευλογία»

Χίλιαρντ: «Με έχουν κοουτσάρει Πόποβιτς, Βαν Γκάντι και Μαρτίνεθ... ευλογία»

Χίλιαρντ: «Με έχουν κοουτσάρει Πόποβιτς, Βαν Γκάντι και Μαρτίνεθ... ευλογία»
Ο Νταρούν Χίλιαρντ μίλησε στην Euroleague Greece για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους που έχει καθώς επίσης και για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η Μπασκόνια στη φετινή Euroleague έχει ένα κίνητρο περισσότερο αφού θα φιλοξενήσει το Final 4 και θέλει να είναι μία από τις τέσσερις ομάδες. Για αυτό ο Χοσεάν Κερεχέτα αρνήθηκε τα περίπου 2.500.000 της ΤΣΣΚΑ για τον Τόρνικε Σενγκέλια και για αυτό απέκτησε και τον Νταρούν Χίλιαρντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήθελε πλέον να κάνει τη διαδρομή μεταξύ ΝΒΑ και G League και αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη για χάρη της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Euroleague Greece μίλησε με τον Νταρούν Χίλιαρντ για την αποψινή αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, για τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τη σχέση του με τον Πέδρο Μαρτίνεθ καθώς επίσης και για την τιμή να παίζει για τη χώρα του.

Νταρούν είσαι περίπου ενάμιση μήνα στην Μπασκόνια. Είναι τα πράγματα όπως τα είχες στο μυαλό σου πριν μπεις στο αεροπλάνο;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, είναι ίσως και καλύτερα από ότι περίμενα. Πραγματικά εδώ στην ομάδα λειτουργούν όλα άριστα και βιώνω μία σπουδαία εμπειρία.

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να περάσεις τον Ατλαντικό;

Είχα ακούσει πολλά για την Euroleague και μόλις ήρθε η πρόταση από την Μπασκόνια και μίλησα με τον κόουτς Μαρτίνεθ δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Ο κόουτς είναι εκπληκτικός. Καθημερινά με πιέζει στα όρια μου και με προκαλεί να τα ξεπεράσω. Για να παίξει στην Μπασκόνια πρέπει να είσαι και σωματικά και πνευματικά δυνατός. Με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα με κάνει χωρίς αμφιβολία καλύτερο άνθρωπο.

Μιλάς με τέτοια λόγια για τον Πέδρο Μαρτίνεθ, δηλαδή τι θα μας πεις για τον Γκρεγκ Πόποβιτς από τη θητεία σου στους Σπερς;

Για αυτόν θα σου πω λίγο καλύτερα (σ.σ γελάει). Μοιάζουν αρκετά ως προς τον τρόπο σκέψης πάντως να ξέρεις. Σαν να βγήκαν από ίδιο καλούπι μπασκετικά. Κι ο κόουτς Πόποβιτς είναι ένας προπονητής που καθημερινά σε προκαλεί να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη μεθοδολογία και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες επίσης.

Σε κούρασε αυτό το «πήγαινε έλα» μεταξύ ΝΒΑ και G League; Ίσως ήταν κι αυτός ένας λόγος να επιλέξεις την Ευρώπη;

Δεν ξέρω αν με κούρασε, αλλά αισθάνθηκα πως δεν είχα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Οι ομάδες του ΝΒΑ δίνουν κάποιες λίγες ευκαιρίες και αμέσως μετά σε στέλνουν πίσω στην G League. Απόλυτα κατανοητό, απλά δε μου άρεσε πλέον. Εδώ που είμαι μαθαίνω καθημερινά πράγματα γύρω από το παιχνίδι ειδικά σε θέματα τακτικής.

Απόψε αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι;

Τους είδαμε στο βίντεο. Παίζουν καταπληκτικά, μεταφέρουν γρήγορα το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και χρειάζεται να δώσουμε προσοχή. Ο Ντέιβιντ είναι ένας σπουδαίος προπονητής που έχει φτιάξει τον δικό του μύθο τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Θα είναι δύσκολο ματς σίγουρα.

Πάντως η Μπασκόνια προέρχεται από τρομερό ματς κόντρα στην Φουενλαμπράδα κι εσύ πήρες το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που όπως και να σουτάρεις η μπάλα θα μπει μέσα. Τέτοιο ήταν κι αυτό που παίξαμε προχθές. Ήξερα ότι έπαιξα καλά, αλλά όχι κι ότι θα έβγαινα MVP της αγωνιστικής από όλο το πρωτάθλημα.

Ξέρεις ότι φέτος το Final 4 θα γίνει στο γήπεδό σας;

Και το ξέρω και θέλω να παίζω όταν έρθει εκείνη την ώρα. Όλα τα παιδιά το συζητάμε και το έχουμε στο μυαλό μας. Σιγουρα είναι επιπλέον κίνητρο για όλους μας. Από εκεί και πέρα θέλω να διασκεδάζω με το παιχνίδι κι ελπίζω να φτάσουμε στο Final 4.

Σκέφτεσαι την άμεση επιστροφή σου στο ΝΒΑ; Για αυτό υπέγραψες συμβόλαιο ενός έτους;

Δεν το έχω σκεφτεί. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νικάει η Μπασκόνια. Ναι, σίγουρα το ΝΒΑ υπάρχει στο μυαλό μου και θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή. Αυτό όμως δεν ξέρω αν θα γίνει του χρόνου ή αργότερα. Δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω.

Κλείνοντας μίλησε μας για τη συμμετοχή στο FIBA Americas με την Εθνική ΗΠΑ;

Εξαιρετική εμπειρία. Αντιμετωπίσαμε κάποιες καλές ομάδες όπως την Αργεντινή. Τώρα που το συζητάμε σκέφτομαι ότι με έχει κοουτσάρει και ο Τζεφ Βαν Γκάντι. Στην ηλικία μου με έχουν καθοδηγήσει μεταξύ άλλων οι Πόποβιτς, Βαν Γκάντι και Μαρτίνεθ, Ευλογία. Τεράστια τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου.