Κάποιοι στον Ολυμπιακό έχασαν την ευκαιρία να ξεψαρώσουν (poll)

Κάποιοι στον Ολυμπιακό έχασαν την ευκαιρία να ξεψαρώσουν (poll)

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κάποιοι στον Ολυμπιακό έχασαν την ευκαιρία να ξεψαρώσουν (poll)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το τουρνουά της Ισπανίας το οποίο δε θα βοηθήσει σε κάτι τον Ολυμπιακό, αλλά δε γινόταν και να ακυρωθεί.

Όπως προπονείσαι, παίζεις διατυμπανίζουν εδώ και χρόνια οι προπονητές και φυσικά δεν έχουν άδικο. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δημιουργούν πρόβλημα στην προετοιμασία αφού οι σπουδαίοι σύλλογοι διαθέτουν αρκετούς διεθνείς στα ρόστερ τους.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό κάθισε να βγάλει το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Είδε το διάστημα των Εθνικών ομάδων και φυσικά δεν έφερε αντίρρηση να βοηθήσουν οι παίκτες τις εθνικές ομάδες της χώρας τους.

Με 7-8 παίκτες προπόνηση δε γίνεται κι έτσι οι ομάδες δίνουν αρκετά φιλικά. Ο Ολυμπιακός έβαλε ένα εκτός προγράμματος με το Ρέθυμνο και σε δύο μέρες ταξιδεύει για την Ανδαλουσία για τουρνουά.

Το «Costa Del Sol» είναι εντελώς αχρείαστο πλέον και θεωρώ πως δε θα προσφέρει το παραμικρό.

Το «πλέον» πήγαινε στον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ο οποίος δε θα ταξιδέψει. Με μισή ομάδα ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να δουλευτούν και ο Μπλατ είχε έναν βασικό στόχο...

Να δώσει στους Γκος και ΛεΝτέι να καταλάβουν τι εστί Euroleague έστω και σε φιλικό. Η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ουνικάχα αγωνίστηκε πέρυσι στη διοργάνωση.

Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός ήθελε να χρησιμοποιήσει τα δύο αυτά ματς για να «ξεψαρώσουν» λίγο οι Αμερικανοί του, αλλά τώρα του έμεινε μόνο ΛεΝτέι.

Μπασκετικά δε θα μπορεί να δει κάτι για να κρίνει. Μία μόνο πεντάδα ή σχήμα μπορώ να φανταστώ το χειμώνα από όσους παίξουν στην Ισπανία. Τολιόπουλος, Σπανούλης, Τουπάν, ΛεΝτεί και Μπόγρης.

Πλάκα πλάκα οι Πειραιώτες θα δώσουν δύο φιλικά χωρίς «τεσσάρι» ενώ έχουν τρία στο ρόστερ (Πρίντεζης, Αγραβάνης, Βεζένκοβ).

Αν έλεγες στον Μπλατ «κόουτς το ακυρώσαμε και δεν πάμε», έχω την εντύπωση πως θα χαμογελούσε. Τζάμπα ταλαιπωρία, αλλά ήταν αδύνατο να ακυρωθεί η συμμετοχή στο τουρνουά οπότε υπομονή μέχρι τον «θεσμό» του Ηρακλείου που θα είναι όλοι (υγείας επιτρέποντος).

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ...

Σε σύνολο 11093 ψήφων το 63% προτιμά το σενάριο που αναφέρει δημιουργία γηπέδου και ας μην πρωταγωνιστεί η ομάδα ενώ το 37% προτιμά τους άμεσους τίτλους.

ΥΓ: Οι Αμερικανοί του Ολυμπιακού θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στις γαστρονομικές τους συνήθειες. Ο Γκος θα χάσει μία εβδομάδα επειδή έφαγε κάτι που δεν έπρεπε. Φανταστείτε να συνέβαινε αυτό το χειμώνα και να έχανε επίσημα παιχνίδια. Κρέμασμα θα ήθελε. Ας χρησιμοποιήσουν αυτό το πάθημα για... μάθημα.

ΥΓ 2: Πενταετής χορηγία συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 10.000.000 ευρώ, δε θυμάμαι στον ελληνικό αθλητισμό. Μαγκιά και του Ολυμπιακού που την κέρδισε με την αξία του και τις... αξίες του. Μαγκιά και της bwin που τον εμπιστεύτηκε.

ΥΓ 3: Το τουρνουά στο Ηράκλειο θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από τον ΟΤΕ, Το τουρνουά στη Μόσχα παραμένει άγνωστο με τη NOVA να κάνει ενδεχομένως προσπάθεια. Για το τουρνουά στην Ανδαλουσία θα έχουμε stream να πάρουμε τη... τζούρα μας.

ΥΓ 4: Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

ΥΓ 5: Ποιον παίκτη από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα, ανυπομονείτε να δείτε φέτος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.