Ρεάλ: Οι Σανς του Ντ'Αντόνι και το «7 seconds or less» κόντρα στον Ολυμπιακό (vids)

Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προετοιμάζεται για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και το Gazzetta στέκεται στην επιλογή να... τρέξει γρήγορες επιθέσεις στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, πατώντας κατά κάποιο τρόπο στο δόγμα Ντ'Αντόνι στους παλιούς Σανς.

Θα μου πείτε πως γίνεται να συνδέεται το ΝΒΑ και οι Σανς με τη Euroleague και τα όσα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Κι όμως υπάρχει εξήγηση. To Gazzetta αναλύει το... κόλπο των Μαδριλένων και του Ματέο που έφτιαξε την μεγάλη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου και έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης της Ρεάλ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πρέπει να φανεί διαβασμένος και υποψιασμένος στον τελικό και να μην την αφήσει σε καμία περίπτωση να τρέξει και να κάνει το παιχνίδι της. Οι Μαδριλένοι αν εφαρμόσουν πάλι απερίσπαστοι το πλάνο τους, θα δημιουργήσαν προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Αταμάν.

Οι Σανς του Ντ'Αντόνι και το 7 seconds or less

Οι Σανς του Μάικ Ντ'Αντόνι έμειναν στην ιστορία του ΝΒΑ σαν μία από πιο fun to watch ομάδες όλων των εποχών που όμως δεν πήρε ποτέ τίτλο. Το σύνολο του Μάικ Ντ’Αντόνι της διετίας 2004-06 ήταν απίθανο. Δίδυμο από άλλο πλανήτη με Νας και Αμάρε να σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους. Από κοντά και οι Σον Μάριον, Κουέντιν Ρίτσαρντσον και Τζό Τζόνσον που έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάει η ομάδα σε δύο σερί τελικούς Δύσης το 2005 και το 2006. Εκείνη η ομάδα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο περίφημο «7 seconds or less» του Ντ'Αντόνι, δηλαδή τη γρήγορη εκδήλωση επιθέσεων με το που παίρνουν την κατοχή μετά από ριμπάουντ ή επαναφορά. Και συγκεκριμένα την λατρεία και τον εθισμό τους να εκτελούν κάθε επίθεση σε 7 δευτερόλεπτα ή και λιγότερα. Αυτό δεν άφηνε τον αντίπαλο να φτιάξει την άμυνα του και να περιμένει. Τους... χτυπούσε σαν κόμπρα, ακαριαία, άμεσα, δίχως προειδοποίηση. Το Φοίνιξ εκμεταλλευόταν στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού και έπιανε στον ύπνο τους αντιπάλους του.

Η Ρεάλ με... πινελιά Φοίνιξ κόντρα στον Ολυμπιακό

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Ρεάλ του Ματέο σε πολλά καλάθια που πέτυχε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ριμπάουντ ή επαναφορά, γρήγορη επίθεση και άμεση εκτέλεση, χτυπώντας τον Ολυμπιακό ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Πάμε να δούμε μία-μία τις φάσεις. Στο 7:27 ο Καμπάτσο κατεβάζει το ριμπάουντ και στο 7:20 για το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Μούσα εκτελεί για τρεις για το 11-6. Στο 6:41 ο Ντιαγιέ παίρνει το ριμπάουντ και στο 6:37 ο Χεζόνια βάζει τρίποντο. Στο 4:02 ο Καμπάτσο παίρνει ριμπάουντ και άμεσα ο Μούσα εκτελεί στο 3:58 για το 19-8. Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο που η Ρεάλ εκτέλεσε λίγο πάνω από τα 7 δευτερόλεπτα της επίθεσης της. Στο 8:26 ο Ροντρίγκεθ παίρνει ριμπάουντ και ο Κοζέρ σκοράρει στο 8:21 για το 31-15. Στο 5:15 ο Κοζέρ κατεβάζει ριμπάουντ και το 5:11 ο Γιαμπουσέλε εκτελεί για το 41-21. Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα με τον Σέρχιο να κάνει το 45-24 με άμεση εκδήλωση επιθεσης. Ενώ ο Πουαριέ γράφει το 51-29, ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, με την ομάδα του να κατεβάζει ριμπάουντ 4 δευτερόλεπτα πριν. Με άλλα λόγια η Ρεάλ έχτισε τη διαφορά ασφαλείας των 19 πόντων στο ημίχρονο, βασιζόμενη στο συγκεκριμένο πλάνο που θύμισε Σανς και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ειχαν απάντηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.