Παπανικολάου στο Gazzetta: «Όταν αφήνεις τη Ρεάλ να νιώσει άνετα μπορεί... να σε σκοτώσει» (vid)

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Όταν αφήνεις τη Ρεάλ να νιώσει άνετα μπορεί... να σε σκοτώσει» (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου στο GAzzetta
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης και έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο Gazzetta για το πως κύλησε το ματς αλλά και για το γεγονός ότι ήθελε κάτι παραπάνω. Αποστολή στο Βερολίνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες, Αντώνης Καλκαβούρας.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της Euroleague. Στο Βερολίνο, κλίθηκε να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την περυσινή τροπαιούχο, Ρέαλ Μαδρίτης αλλά δεν μπόρεσε να τη νικήσει, πληρώνοντας το πολύ άσχημο ξεκίνημά του.

Η «Βασίλισσα» ήταν στο τέλος νικήτρια με σκορ 87-76. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην κάμερα του Gazzetta και αναφέρθηκε στο πως εξελίχθηκε ο αγώνας αλλά και στο γεγονός ότι ήθελε κάτι παραπάνω.

«Νομίζω ότι γενικά ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι δεν ήταν αυτός που θέλαμε, αυτός που ουσιαστικά μας έφερε εδώ, σε αυτό το Final Four. Επιτρέψαμε στη Ρεάλ να νιώσει άνετα, να βρει τον ρυθμό της, να είμαστε πάντα ένα βήμα πίσω. Είχαμε μόνο αντίδραση σε ότι έκανε η Ρεάλ και όταν τους επιτρέπεις να νιώσουν τόσο άνετα μέσα στο παρκέ, τους επιτρέπεις να σε “σκοτώσει”. Φαίνεται από τα ποσοστά, φαίνεται από τα σουτ που χάσαμε που πήρανε 5 επιθετικά ριμπάουντ. Όταν βάζεις στον εαυτό σου τέτοια πίεση στις πλάτες, γενικότερα όταν βάζεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση όπου πρέπει να κυνηγάει συνέχεια, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι μία τρομερή προσπάθεια από πολλά παιδιά που βγήκαν μπροστά και έδωσαν και τη ψυχή τους. Καταφέραμε 2-3 φορές να επιστρέψουμε στους 10 πόντους αλλά όπως είπα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βρήκε 2 σουτ εκεί πέρα η Ρεάλ, 2 φάσεις που ξανά ανέβασαν τη διαφορά και ξέρεις δεν θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες. Ειδικά όταν παίζεις με μία τόσο εκπληκτική ομάδα αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Έτσι είναι η κατάσταση δυστυχώς για εμάς. Συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά.

Ας μην γελιόμαστε, το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι λίγο άχαρο. Από εκεί και πέρα, είναι μια ευκαιρία για εμάς να μαζευτούμε, να βρούμε τον εαυτό μας γιατί υπάρχει μία συνέχεια πολύ σημαντική για το ελληνικό πρωτάθλημα και όπως είπα και νωρίτερα και στους υπόλοιπους, έχει έρθει τόσος κόσμος, έχει κάνει το ταξίδι, έχει δώσει το υστέρημά του. Ακόμα και αυτό, πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις κάτι σε όλον τον κόσμο. Ακόμα και σε ένα άχαρο παιχνίδι, ακόμα και χωρίς ουσία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει από την Ελλάδα, να βάλουν το υστέρημά τους ώστε να βρεθούν δίπλα στην ομάδα, να στηρίξουν οπότε πρέπει να κάνεις μία προσπάθεια.

Νομίζω σε μία φάση που κλέψαμε τη μπάλα και πήγε στους 9 αν δεν κάνω λάθος, υπήρξε μία στιγμή στην οποία ίσως λίγο τους ταρακούνησε, αλλά βγαίνοντας από το Time Out, αν δεν κάνω λάθος ήταν η στιγμή όπου βρήκαν ένα μεγάλο σουτ και όταν έχει τη διαφορά στους 9, παίρνεις τη ψυχολογία. Μία καλή άμυνα, ένα μεγάλο σουτ και σε βάζει ξανά στη διαδικασία ότι πρέπει πάλι να παλέψω να το ρίξω κάτω από τους 10 και κάτω από τους 9. Έγινε υπερπροσπάθεια από όλα τα παιδιά όπως είπα και πριν. Συγχαρητήρια σε όλους. Σίγουρα είναι επιτυχία ότι βρισκόμαστε εδώ αλλά όταν είναι τρίτη συνεχή χρονιά, κάποια στιγμή δεν σου είναι αρκετό και θες το κάτι παραπάνω, όπως και ο κόσμος θέλει το κάτι παραπάνω και αυτό είναι που με στεναχωρεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.