Ολυμπιακός - Περιστέρι 91-83: Ο Σπανούλης έβαλε δύσκολα, αλλά ο Μπαρτζώκας βρήκε τις λύσεις (vid)

Για περίπου 32' το ματς ήταν ντέρμπι, ωστόσο στο τέλος ο Ολυμπιακός επικράτησε του εξαιρετικού Περιστερίου με 91-83. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν διαφορά 10 πόντων στα τελευταία 12 λεπτά του ματς.

Ολυμπιακός και Περιστέρι έχουν μπροστά τους κρίσιμα παιχνίδια (Φενέρ και Βόννη αντίστοιχα), αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παίξουν γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ. Οι άμυνες δεν ήταν προτεραιότητα των παικτών για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης και έτσι στο ΣΕΦ το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όμως να επικρατεί 91-83 αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε πολύ καλύτερα και στις δύο πλευρές τους γηπέδου.

Η ομάδα του Περιστερίου ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και βρέθηκε να προηγείται με 7-13 (4’) αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Η δημιουργία του Ράγκλαντ είχε δώσει 3/3 τρίποντα (Χουγκάζ δύο, Ντάνγκουμπιτς) και με νέο τρίποντο του Πουλιανίτη έγινε το 11-18 (6’). Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη στη μπροστινή πλευρά του παρκέ και το Περιστέρι διατηρούσε τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ (14-23, 8’). Σε ένα δίλεπτο όμως τα πάντα άλλαξαν. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν επίπεδο την άμυνά τους και με την είσοδο των ΜακΚίσικ, Γουίλιαμς Γκος και Ράιτ έτρεξαν σερί 8-0 για να κλείσει η εναρκτήρια περίοδος ισόπαλη στους 23 πόντους.

Ο Ράγκλαντ με το pick ‘n’ roll έδινε εύκολα καλάθια στους ψηλούς του κρατώντας την ομάδα του σε θέση οδηγού (25-29, 12’). Η επιμονή του Ολυμπιακού να ακουμπήσει τη μπάλα στον Ράιτ πρόσφερε σποραδικές λύσεις στην επιθετική λειτουργία όμως οι φιλοξενούμενοι αισθάνονταν υπέροχα στο παρκέ. Με 6 πόντους του Ελάιζα Μήτρου Λονγκ η διαφορά άνοιξε ξανά και περισσότερο (31-43, 16’) και μάλιστα με τον γκαρντ του Περιστερίου να ευστοχεί συνεχώς παρέμενε (36-48, 18’) παρά την προσπάθεια των παικτών του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια με διάθεση να αντιδράσει και το Περιστέρι με τον Σπανούλη να περιμένει αυτή την αντίδραση και να ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του. Τα κατάφεραν καλύτερα οι γηπεδούχοι. Με βελτιωμένη άμυνα και με τους Πίτερς, Γουόκαπ να ευστοχούν πλησίασαν αρκετά (55-57, 26’). Οι φιλοξενούμενοι παρά την απώλεια του ρυθμού δεν πανικοβλήθηκαν και φρόντισαν να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ χάρη σε 2/2 τρίποντα του Ντάνγκουμπιτς (56-65, 28’). Όμως όπως στην πρώτη περίοδο έτσι και στην τρίτη, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, βρήκε μακρινά σουτ (Γουόκαπ, ΜακΚίσικ) και μείωσε σε 64-67.

Το σχήμα με τρία γκαρντ και τον Παπανικολάου στο «4» είχε αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και μετά από αρκετή ώρα (25-23), το τρίποντο του Γουόκαπ έβαλε πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 69-67 (33’). Ο Γουίλιαμς Γκος με 5 δικούς του πόντους έδωσε και διαφορά στην ομάδα του την οποία φρόντισε να διατηρήσει μέχρι το τέλος παρά την διάθεση των φιλοξενούμενων. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον πίνακα του σκορ να γράφει 91-83.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά στην τελική ευθεία της αναμέτρησης οι Πειραιώτες είχαν και τις λύσεις και το βάθος του πάγκου. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν διαφορά 10 πόντων στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου και στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και από όταν προηγήθηκε δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος πρόσφερε 19 πόντους (5/9διπ., 2/4τριπ., 2/2βολ.) 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Πολύ καλός και ο Μουσταφά Φαλ με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λεωνίδας Kασελάκης τελείωσε με 0/5 σουτ ενώ δε μπόρεσε να βοηθήσει ούτε ο Νέιτ Ρένφρο (4π., 4ρ., 3λ.).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Σακίλ ΜακΚίσικ (12π. 4ασ.) και στο δεύτερο ημίχρονο ο Τόμας Γουόκαπ (10π., 5ρ., 6ασ., 3κλεψ.). Ο Μόουζες Ράιτ τελείωσε καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι και ολοκλήρωσε με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο με 13 πόντους και ολοκλήρωσε με 15. Ο Τζο Ράγκλαντ μοίρασε 10 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός είχε 25 ασίστ για 13 λάθη. Το Περιστέρι σούταρε 13/25 τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή (12/04). Το Περιστέρι παίζει την Τετάρτη (10/04) με τη Βόννη για τον προημιτελικό του BCL.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-52, 64-67, 91-83

@Photo credits: eurokinissi, Κλόντιαν Λάτο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα