Ιβάνοβιτς: «Η διακοπή για τα ματς της FIBA λογικά μας στοίχισε αρκετά»

Ιβάνοβιτς: «Η διακοπή για τα ματς της FIBA λογικά μας στοίχισε αρκετά»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ιβάνοβιτς: Αποκάλυψε τι εντολή είχε δώσει στην τελευταία επίθεση της Μπασκόνια
Ο προπονητής της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι το πιο πρόσφατο «παράθυρο» της FIBA ίσως προκάλεσε κακό στην ομάδα του.

Η Μπασκόνια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας σε ματς για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague, απόψε Παρασκευή (5/4, 21:30).

Ο προπονητής του συλλόγου από τη χώρα των Βάσκων, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο περασμένο διάλειμμα για τα «παράθυρα» της FIBA, υποστηρίζοντας ότι αυτή η διακοπή ίσως να έκανε κακό στην ομάδα του καθώς παρέμειναν χωρίς κάποιο επίσημο ματς από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι και τη 1 Μαρτίου.

«Μπαίνουμε σε παιχνίδια που κρίνουν τη σεζόν»

«Αυτή η διακοπή λογικά μας στοίχισε αρκετά. Χάσαμε τη συνέπεια της δουλειάς μας με μερικούς παίκτες που ήταν εκτός. Ορισμένοι σίγουρα είχαν συγκεκριμένη ξεκούραση αλλά τώρα πρέπει να μπούμε σε καλό ρυθμό γιατί μπαίνουμε σε παιχνίδια που κρίνουν τη σεζόν.

Αυτή είναι η ομάδα που έχουμε, έχει καλά και άσχημα στοιχεία. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιωθούμε στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ωστόσο μία επιθετική ομάδα με βασικό όπλο το τρίποντο. Στα τελευταία παιχνίδια σουτάραμε άσχημα σε κακές καταστάσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα με την ποιότητα που έχουμε στην επίθεση.

Αν καταφέρουμε να παίξουμε σαν ομάδα και έχουμε τον χαρακτήρα που είχαμε πριν από τη διακοπή, τότε μπορούμε να τα βάλουμε με όλους. Αν όχι, τότε θα είναι δύσκολα».