Παναθηναϊκός: Οι... πασαδόροι Ναν-Γκραντ και ο «αρχισκόρερ» Σλούκας (vid)

Παναθηναϊκός: Οι... πασαδόροι Ναν-Γκραντ και ο «αρχισκόρερ» Σλούκας (vid)

Ο Κέντρικ Ναν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια
Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στη βοήθεια που πρόσφερε στην επίθεση ο Γκραντ με τον Ναν, στον Σλούκα που βγήκε πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» αλλά και την απόδοση του Λεσόρ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπόρεσε να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στη 2η θέση της βαθμολογίας της Euroleague, αφού κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη στην Ιταλία με αντίπαλο τη Βίρτους Μπολόνια, με τον Κέντρικ Ναν να αρνείται να αφήσει το ματς να πάει στην παράταση, ευστοχώντας στο τέλος για το 81-79.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται τόσο στη βοήθεια που προσέφεραν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού στο «τριφύλλι» ο Γκραντ και ο Ναν μέσα από τις ασίστ όσο και στην εμφάνιση του Κώστα Σλούκα που βγήκε πρώτος σκόρερ για τους «Πράσινους» αλλά και στον Λεσόρ που έμοιαζε έξω από τα νερά του.

Το... καρέ των ασίστ από Ναν και Γκραντ

Από τις συνολικά 13 ασίστ που σημειώθηκαν από παίκτες του Παναθηναϊκού, οι 8 από αυτές ήρθαν από δύο παίκτες. Ο Κέντρικ Ναν και ο Τζέριαν Γκραντ, πέρα από τα αρκετά και κρίσιμα καλάθια που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, μπόρεσαν να δημιουργήσουν χώρο και να μοιράσουν ασίστ, ώστε να υπάρξουν 5 διαφορετικοί σκόρερ.

Οι Ασίστ του Γκραντ και του Ναν με τη Βίρτους

Μάλιστα, ο παίκτης που βρήκε τους περισσότερους πόντους του από τις ασίστ αυτών των δύο ήταν ο Ντίνος Μήτογλου. Και οι 7 πόντοι με τους οποίους τελείωσε τον αγώνα ο Έλληνας φόργουορντ, ήρθαν αποκλειστικά, έπειτα από πάσες αυτών των δύο.

Οι ασίστ του Γκραντ και του Ναν στον Μήτογλου

Ο... αρχισκόρερ Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας ήταν για μία ακόμη φορά ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του παιχνιδιού καθώς ο ίδιος κατάφερε να αναδειχθεί σε κορυφαίο σκόρερ του Παναθηναϊκού στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Βίρτους. Συνολικά μπόρεσε να σημειώσει 20 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και ¾ βολές σε 32:19 λεπτά εντός παρκέ, «οδηγώντας» με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο σκοράρισμα.

Τα σουτ του Σλούκα

Σε αντίθεση όμως με τους άλλους δύο Αμερικάνους γκαρντ, ο 34χρονος Έλληνας σημείωσε μόλις 2 ασίστ, τροφοδοτώντας από μία φορά τον Μάριους Γκριγκόνις και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Οι Ασίστ του ΣΛούκα

Ένας Λεσόρ... μακριά από τα στάνταρ του

Ο Ματίας Λεσόρ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μέσα από τη χιουμοριστική του ανάρτηση, δεν ήταν σε καλή ημέρα μέσα στο ζωγραφιστό, ένα σημείο του παιχνιδιού όπου σταθερά φέτος αποτελεί έναν από τους πιο επιβλητικούς παίκτες στην Ευρώπη.

Τα στατιστικά του Λεσόρ με τη Βίρτους

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος σέντερ έφυγε από τη Μπολόνια έχοντας συνολικά 10 πόντους, έχοντας όμως συνολικά 5/13 εύστοχα σουτ μέσα από τον χώρο δράσης του. Μάλιστα, στις προσπάθειες για Lay up, από τις 9 συνολικά, εύστοχες ήταν μόλις 2!

Αυτό βέβαια έρχεται κόντρα στα συνολικά ποσοστά του φετινή σεζόν, όπου μέσα στο ζωγραφιστό έχει 51% και συγκεκριμένα στα Lay up 31%. Παρά την άσχημη ημέρα όμως, ο Λεσόρ μπόρεσε να βρει 2 καρφώματα, στα οποία έχει 95%.

ΤΑ συνολικά στατιστικά του Λεσόρ

@Photo credits: eurokinissi