Γουόκαπ: «Το κλέψιμο στον Σλούκα το καλύτερο play της καριέρας μου, του είπα ότι με έσωσε στην Κωνσταντινούπολη» (vid)

Γουόκαπ Σλουκας
Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στο Basketnews για τον Κώστα Σλούκα, τα δύο play που... εμπλέκονται και τον σημάδεψαν αλλά και για τους Κώστα Παπανικολάου, Μουστάφα Φαλ, Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Κώστας Σλούκας... έσωσε τον Τόμας Γουόκαπ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού παραδέχτηκε πως μετέφερε ακριβώς αυτά τα λόγια στον πρώην συμπαίκτη του, μετά το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στην Τουρκία απέναντι στην Φενέρμπαχτσε για το Game 3 της σειράς.

Ένα σουτ που έφερε τον Ολυμπιακό στο 2-1 με break στο break της έδρας, αλλά κυρίως... έσβησε το προηγούμενο λάθος του Γουόκαπ, που όπως φαίνεται θα ήταν στο μυαλό του για καιρό αν το παιχνίδι είχε χαθεί.

Ο Γουόκαπ μίλησε στο Basketnews τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για το καλύτερο play της καριέρας του, που είχε πάλι πρωταγωνιστή τον Σλούκα και ήταν φυσικά το κλέψιμο που είχε κάνει ως παίκτης της Ζάλγκιρις, στη μεγάλη νίκη των Λιθουανών τον Ιανουάριο του 2021, η οποία και ελαχιστοποίησε πλήρως τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για τα play off της σεζόν.

Ο Γουόκαπ είπε στον Σλούκα ότι τον... έσωσε

«Είχαμε ένα φάουλ να δώσουμε και αποφάσισα να πάω για το κλέψιμο. Ήξερα ότι ο Σλούκας ήθελε να πάει αριστερά και το περίμενα. Δεν είχα ιδέα ποιος ερχόταν από πίσω μου (σ.σ. Σπανούλης). Βλέποντας ξανά τη φάση, ο Λιβιό θα μπορούσε να με είχε μπλοκάρει. Είναι σα να πέταξα την μπάλα στο καλάθι και να δω τι θα συμβεί. Ίσως είναι το καλύτερο play της καριέρας μου».

Όσον αφορά για το σουτ του Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη: «Πριν από αυτό του σουτ είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Τεράστιο λάθος. Είχαμε την μπάλα, πήραμε το αμυντικό ριμπάουντ, πέταξα την μπάλα και τα τελευταία δευτερόλεπτα προσπάθησα να την κρατήσω. Ο Γκούντουριτς σκόραρε και αυτό το σουτ για μένα είναι κάτι περισσότερο από το "κερδίσαμε το παιχνίδι". Με έσωσε και του το είπα πηγαίνοντας προς το τούνελ που πανηγυρίζαμε, "με έσωσες"».

Ο Γουόκαπ όμως δεν έμεινε εκεί, αφού ρωτήθηκε και για άλλες στιγμές του. Όπως το τρομερό highlight με τον Παπανικολάου την περσινή σεζόν και το κάρφωμα του τελευταίου απέναντι στην Άλμπα. «Είμαι συμπαίκτης, φίλος αλλά και ένας φαν του Παπανικολάου. Έχω δει πολλά highlights του Παπανικολάου ακόμα και από το NBA, είμαι junkie του μπάσκετ». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα ήθελε να έχει δίπλα του τον Φαλ, μιας και είναι πολύ καλός στην drop άμυνα, στην άμυνα με αλλαγές, προστατεύει το καλάθι ψηλά και είναι πολύ έξυπνος.

@Photo credits: eurokinissi