Τζέιμς: «Τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague ο Παναθηναϊκός»

Newsroom
Μάικ Τζέιμς
Ο Μάικ Τζέιμς στάθηκε στα φαβορί της Euroleague και συμπεριέλαβε τον Παναθηναϊκό.

Στο Urbonus Podcast μίλησε ο Μάικ Τζέιμς που είναι πλέον πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague και στάθηκε στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση.

«Προφανώς η Ρεάλ. Ξέρω ότι παίζουν άσχημα τώρα και έχουν τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά είναι η Ρεάλ. Νομίζω πως όλος ο κόσμος του μπάσκετ ήξερε ότι δεν θα ήταν κυρίαρχη όλη τη σεζόν. Πρέπει να έχεις σκαμπανεβάσματα σε αυτό το σημείο της σεζόν. Όπως οι αθλητές, έτσι και οι ομάδες έχουν την καλή και την κακή τους φόρμα. Οι τρεις σερί ήττες δεν με τρομάζουν. Πιστεύω ακόμα ότι είναι η νούμερο ένα ομάδα στην EuroLeague και η ομάδα που πρέπει να κερδίσεις. Είναι η πρωταθλήτρια. Αν χάσει οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια, τότε θα αγχωθώ.

Στη δεύτερη θέση θα βάλω εμάς για λόγους μεροληψίας. Νομίζω ότι παίζουμε καλά την κατάλληλη στιγμή. Τρέχουμε ένα καλό σερί και έχουμε κερδίσει κάποιες πολύ καλές ομάδες. Όπως είπα, υπάρχουν πάνω και κάτω στη σεζόν. Ελπίζω ότι εμείς έχουμε ξεπεράσει τα χαμηλά μας σημεία. Φαίνεται ότι όλοι μας έχουμε τακτοποιηθεί, παίζουμε καλά και κάνουμε τη δουλειά μας. Κάποιες φορές δεν είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει κάθε μέρα» .

Για τη Μπαρτσελόνα είπε: «Έχουμε συζητήσει για την Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι είχα μία περίεργη εικόνα για αυτή την ομάδα, γιατί είμαστε ένας περίπλοκος αντίπαλος για εκείνους. Όλες οι ομάδες έχουν ένα κακό ματσάρισμα. Νομίζω ότι εμείς είμαστε το κακό ματσάρισμα της Μπαρτσελόνα. Για αυτό δεν έχω τόσο καλή εικόνα για την Μπάρτσα. Τους έχω δει να παίζουν και απέναντι σε άλλες ομάδες και παίζουν εντελώς διαφορετικά και μοιάζουν εκπληκτικοί. Θα πω, λοιπόν, ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι μέσα στην τετράδα μου, γιατί έχουν αρκετούς βετεράνους και παίζουν καλό μπάσκετ. Μπορεί να μην έχουν έναν 'σέξι' παίκτη, που να είναι ο go-to παίκτης τους, στον οποίο θα ακουμπάνε κάθε φορά που έχουν πρόβλημα, αλλά το κάνουν συλλογικά. Ο Βέσελι παίζει εξαιρετικά φέτος, ο Λαπροβίτολα παίζει καλά, ο Πάρκερ είναι καλύτερος από όσο πίστευαν οι περισσότεροι και μετά έχουν και τους υπόλοιπους, τον Κάλινιτς, τον Σατοράνσκι. Η προσθήκη του Ρούμπιο θα βοηθήσει. Οπότε πρέπει να τους βάλω, γιατί είναι συνεπείς όλο τον χρόνο».

Για τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Τέταρτή μου επιλογή θα είναι ο Παναθηναϊκός. Παίζει καλά από τότε που πήρε τον Κέντρικ Ναν. Παίζει άμυνα. Παίζει σκληρά. Παίζει σαν σύνολο. Έχουν πολύ καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή. Προστατεύουν την μπάλα, 'δέρνουν' τους αντιπάλους, βάζουν τρίποντα. Παίζουν καλά ως σύνολο. Νομίζω αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες μου, αν και υπάρχουν κι άλλες που είναι πολύ κοντά. Η Ρεάλ και η Μονακό είναι οι μόνες σίγουρες επιλογές μου, για προφανείς λόγους, αλλά θα μπορούσα να διαλέξω κι άλλες ομάδες", ανέφερε ενδεικτικά επί του θέματος ο Μάικ Τζέιμς.