Μπαρτσελόνα - Μονακό 67-77: Πάρτι στη Βαρκελώνη και... βουρ για τετράδα!

Η Μονακό πέρασε από τη Βαρκελώνη κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα με 77-67 και προκάλεσε τον... κακό χαμό στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με την πρωτοπόρο Ρεάλ. Ο Τζέιμς είχε 17 πόντους και χρειάζεται άλλους 12 την επόμενη εβδομάδα για να σκαρφαλώσει στην 1η θέση των καλύτερων σκόρερ της διοργάνωσης.

Διπλή σημασία είχε η νίκη της Μονακό στο «Palau Blaugrana» απέναντι στην Μπαρτσελόνα! Πρώτα απ' όλα βρέθηκε στο 17-10 μαζί με τον Παναθηναϊκό και την Βίρτους Μπολόνια και βάσει του προγράμματός της πολύ δύσκολα θα χάσει το αβαντάζ της έδρας, ενώ απέκτησε και το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με τους Καταλανούς (18-8) από τους οποίους και οι τρεις ομάδες απέχουν μόλις μία νίκη!

Βέβαια δεν... ήρθε το ρεκόρ του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ήθελε 29 πόντους για να προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στην κορυφή των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα μετά... Βαΐων και Κλάδων κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Πριγκιπάτο. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 17 πόντους και χρειάζεται, πλέον, άλλους 12 πόντους για να γράψει τη... δική του ιστορία.

Αυτό που μετράει από το ματς της Βαρκελώνης ήταν η νίκη της Μονακό, η οποία ήρθε στο δεύτερο μισό του αγώνα με επιμέρους σκορ 44-32. Μάλιστα ήταν η 6η σερί νίκη της στην Euroleague, ενώ η τελευταία της ήττα ήταν από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 11 Ιανουαρίου.

Το ματς: Μπαρτσελόνα - Μονακό

Πολύ καλύτερα μπήκε η Μπαρτσελόνα στο παρκέ, πολλώ δε μάλλον έχοντας και την αύρα του Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος και επέστρεψε στα ευρωπαϊκά παρκέ για λογαριασμό των «μπλαουγκράνα». Τρία λεπτά πριν από το τέλος της 1ης περιόδου είχε βρεθεί στο +7 (16-9), μια διαφορά που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο έως και το τέλος του δεκαλέπτου (21-12). Αν μη τι άλλο η Μπαρτσελόνα έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο παρκέ του «Palau» αλλά η αγωνιστική άνοδος του Οκόμπο βοήθησε τη Μονακό, αρχικά να πλησιάσει σε 21-18 με σερί 6-0 ενώ στα μέσα της δεύτερης περιόδου το ματς πήγε στον... πόντο (25-24) έχοντας μπει στην εξίσωση και ο Άλφα Ντιάλο.

Οι Μονεγάσκοι είχαν ανεβάσει την ένταση στην άμυνά τους, κάτι που τους βοήθησε να προηγηθούν και με 28-31 στο 18'. Παρόλα αυτά το ημίχρονο έκλεισε με την Μπαρτσελόνα να είε το προβάδισμα με 35-33, έχοντας εκμεταλλευτεί και τα μόλις 1/11 τρίποντα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο Στράζελ (11π.) ήταν ο πρωταγωνιστής της Μονακό σε αυτό το διάστημα ενώ αντίστοιχα από την ισπανική ομάδα είχαν ξεχωρίσει οι Λαπροβίτολα (11π.) και Βέσελι (7π.)

Βέβαια η 3η περίοδος ήταν το σημείο-κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα. Η Μονακό ξεκινώντας από την άμυνά της, «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μισό του 3ου δεκαλέπτου και με επιμέρους 9-2 μετέτρεψε το 46-47 σε... +8 (48-56) παίρνοντας ολοκληρωτικά το μομέντου του αγώνα. Στο 30' διατηρούσε προβάδισμα εννέα πόντων (51-60) το οποίο έγινε «διψήφιο» μετά την έναρξη της 4ης και τελευταίας περιόδου του αγώνα. Ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να μην... προλάβαινε το μεγάλο ρεκόρ αλλά είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, με το σκορ να φτάνει και στο +11 (55-66) το 32'.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο όπου η Μονακό χάρη στην άμυνά της περιόρισε αισθητά την Μπαρτσελόνα από 16 πόντους στην 3η και στην 4η περίοδο αντίστοιχα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Γεμάτο ματς από τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 30:39'.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Πολύ καλό ματς από τους Στράζελ (13π., 3ασ.) και Χολ (10π., 7ριμπ.)

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Γιαν Βέσελι ήταν αποτελεσματικός με 19 πόντους (7/8 δίποντα, 5/6 βολές), 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακό ματς από τον Κάλινιτς με 0/7 τρίποντα. Στα ρηχά και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το γεγονός ότι η Μονακό πήρε τα ριμπάουντ (44-38) όπως επίσης και το φτωχό 48% της Μπαρτσελόνα στα δίποντα (19/39). Άστοχες και οι δύο ομάδες στα τρίποντα με 4/27 για τους γηπεδούχους και με 6/25 για τη Μονακό.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε νικήσει την Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο με 91-71.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Σαραγόσα (3/3, 19:30) για την 23η αγωνιστική της ACB, ενώ η Μονακό θα περιμένει την επόμενη εβδομάδα και το ματς της Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα (7/3, 20:00).

Τα δεκάλεπτα 21-12, 35-33, 51-60, 67-77.

@Photo credits: Euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.