Μάριους Γκριγκόνις: Στο αγαπημένο του Κάουνας για το 4/4 (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γκριγκόνις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζάλγκιρις Κάουνας
Ο Παναθηναϊκός τα βάζει με τη Ζάλγκιρις και ο Μάριους Γκριγκόνις μετράει τις ώρες πλέον ώστε να έρθει κόντρα στην πρώην του ομάδα όπου ως αντίπαλός της διατηρεί ένα αρκετά ιδιαίτερο σερί.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στη Λιθουανία τη Ζάλγκιρις Κάουνας, σε έναν αγώνα όπου ο Μάριους Γκριγκόνις θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με την πρώην του ομάδα, απόψε Παρασκευή (2/2, 20:00), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague, κόντρα στην οποία μετράει μόνο νίκες.

Ο Λιθουανός αθλητής του «τριφυλλιού» έχει περάσει συνολικά 3 χρόνια με τη φανέλα της σημερινής γηπεδούχου, ενώ τη φετινή σεζόν διανύει μία πολύ καλή περίοδο, μετρώντας κατά μέσο όρο 10,4 πόντους με 3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ σε 28:18 λεπτά ανά παιχνίδι.

Ο ίδιος μάλιστα έχει δύο θητείες με τη φανέλα της Ζάλγκιρις. Με την πρώτη να διαρκεί από το 2009 μέχρι το 2014, με παρουσίες ωστόσο στη δεύτερη ομάδα και την τελευταία μάλιστα χρονιά να την περνάει ως δανεικός στη Χουέσκα.

Επιστροφή στη Ζάλγκιρις Κάουνας

Επέστρεψε το 2018 παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Την πρώτη σεζόν είχε κατά μέσο όρο 8,7 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 20:46 λεπτά στο παρκέ. Την περίοδο 2019-20 είχε 11,5 πόντους με 2,6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 25:45. Στην τελευταία του σεζόν ως παίκτης του λιθουανικού συλλόγου είχε 13,4 πόντους ενώ μάζευε 2,1 ριμπάουντ και μοίραζε 3,3 ασίστ. Κατά την περίοδο εκείνη πήρε τρία σερί πρωταθλήματα ενώ είχε σταθερή παρουσία στις καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης.

Πριν το δεύτερο πέρασμά του από τη Ζάλγκιρις, είχε προηγηθεί η Μανρέσα, η Τενερίφη και η Άλμπα Βερολίνου. Το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Ρωσία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την παραμονή του ωστόσο δεν ήταν μεγάλη, με τον ίδιο να αποχωρεί πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο από τα τρία έτη του συμβολαίου του, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το... «άσφαιρο» νικηφόρο σερί

Ο Γκριγκόνις τον Ιούλιο του 2022 ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται ώστε να αντιμετωπίσει το απόγευμα την ομάδα του Κάουνας, σε έναν αγώνα όπου... παραδοσιακά φεύγει νικητής με τον ίδιο ωστόσο να μην βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλές βραδιές.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη του φορά ως αντίπαλος, η ΤΣΣΚΑ είχε περάσει με μεγάλη άνεση νικηφόρα από τη Λιθουανία με 73-51, σε ένα ματς όπου ο ίδιος σημείωσε μόλις 6 πόντους σε 15:24 λεπτά εντός παρκέ. Ακολούθησε το ματς ως παίκτης πλέον των «πρασίνων», όπου ο ελληνικός σύλλογος με μία πολύ μεγάλη ανατροπή, πανηγύρισε τη νίκη με 89-65 και ο Γκριγκόνις είχε 4 πόντους σε μόλις 6:48 λεπτά.

Τελευταίο τεκμήριο, ο αγώνας του πρώτου γύρου της φετινής σεζόν, στην 8η αγωνιστική όπου το «τριφύλλι» πήρε οριακά τη νίκη με 73-71, με βολές μάλιστα του Γκριγκόνις. Ο ίδιος ωστόσο, ολοκήτωσε το ματς έχοντας συνολικά μόλις 7 πόντους σε 35:05 λεπτά συμμετοχής.

@Photo credits: INTIME