Καλαϊτζάκης: «Θέλουμε να κατακτήσουμε την EuroLeague, τα δίνουμε όλα για αυτόν τον στόχο»

Καλαϊτζάκης: «Θέλουμε να κατακτήσουμε την EuroLeague, τα δίνουμε όλα για αυτόν τον στόχο»

Newsroom
.
Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης εξήγησε πως όταν ο Παναθηναϊκός παίζει όπως πρέπει, μπορεί να κάνει πολλά, τονίζοντας πως στόχος του «τριφυλλιού» είναι το τρόπαιo της EuroLeague.

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε ειδική αναφορά στην απόδοση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά τη νίκη επί της Αρμάνι:

«Είχαμε πει ότι πρέπει να κερδίσουμε σήμερα και το κάναμε, βάλαμε στην εξίσωση και τον κόσμο. Πήραμε μεγάλες διαφορές, παίξαμε τρομερή άμυνα για 38-40 λεπτά με πολλή ενέργεια. Όταν παίζουμε όπως πρέπει, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Πήραμε τη νίκη και την ώθηση για τη συνέχεια, γιατί έχουμε πολύ δύσκολο ματς στο Κάουνας σε λιγότερο από 48 ώρες, είδαμε την Ζαλγκίρις ότι κέρδισε με +26 την Εφές. Το χαιρόμαστε τώρα, αλλά αύριο κοιτάμε το επόμενο ματς.

Ξέρω ότι έχω την πιο εύκολη δουλειά, ο Μήτογλου, ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις, ο Λεσόρ παίζουν 30+ λεπτά σε κάθε ματς για μήνες. Εγώ έρχομαι στο γήπεδο, γυμνάζομαι, παίζω 15′ και τα δίνω όλα. Μου αρέσει αυτό που κάνω, έχω εύκολη δουλειά, μου αρέσει η φετινή ομάδα, είμαστε μία παρέα, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κερδίζουμε κιόλας. Ο Μήτογλου, όταν έλειπε για μεγάλο διάστημα ο Χουάντσο, ήταν μισή ομάδα, έχει κερδίσει μόνος του 5-6 ματς με πολλά λεπτά. Δεν μπορείς να βάζεις κάθε βράδυ 20 πόντους, μπάσκετ είναι.

Ο στόχος είναι το τρόπαιο, αλλά χαμηλά το κεφάλι, Είναι κάτι μακρινό, αλλά και όχι. Έχουμε πει ότι στόχος είναι τα playoffs και μετά το Final Four. Είναι ο στόχος μας, όπως και κάθε άλλης ομάδας σε αυτό το επίπεδο της εξάδας και οκτάδας. Τα δίνουμε όλα για τον στόχο αυτό, θέλουμε να κατακτήσουμε την EuroLeague».

@Photo credits: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI