Κέντρικ Ναν: Δημιουργεί για τον εαυτό του καλύτερα από κάθε άλλον

Κέντρικ Ναν: Δημιουργεί για τον εαυτό του καλύτερα από κάθε άλλον

Δημήτρης Οικονόμου
Κέντρικ Ναν
Με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν των 21 πόντων, εκ των οποίων μόλις 5 από ασίστ των συμπαικτών του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Huldinstat εξετάζει την εμφάνιση του Αμερικανού.

Για το ταλέντο του Κέντρικ Ναν δε χρειάζεται να πεις πολλά. Όποιος γνώριζε το τι προσέφερε στο bubble του Ορλάντο για τους Χιτ, δε σοκάρεται από τα πεπραγμένα του Αμερικανού. Ο Ναν αποτελεί έναν σκόρερ που δε χρειάζεται συστάσεις και ο Παναθηναϊκός σε ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στην Παρτίζαν τον είδε να σκοράρει με κάθε τρόπο.

Όσο προσαρμόζεται σε αυτό που του ζητάει η ομάδα, τόσο πιο εύκολα θα γίνεται και κομβικός. Οι επιλογές του παραμένουν μετρημένες και στα πέντε τελευταία παιχνίδια σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει.

Και αν μπορεί να πει κανείς πως απέναντι στην Μπασκόνια μέτρησε 25 με 8/15 δίποντα και 3/10 τρίποντα, τότε τα όσα ακολούθησαν έχουν... οικονομικό πακέτο.

Ο Ναν τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές

  • Μπασκόνια - 25 πόντοι (8/15 2π., 3/10 3π.)
  • Βαλένθια - 7 πόντοι (2/9 2π., 1/3 3π.)
  • Εφές - 14 πόντοι (6/12 2π., 0/3 3π.)
  • Μονακό - 21 πόντοι (6/8 2π., 2/3 3π.)
  • Παρτίζαν - 21 πόντοι (6/10 2π., 1/4 3π.)

Το ταλέντο του να δημιουργεί για εκείνον

Απέναντι στην Παρτίζαν ο Ναν σκόραρε 21 πόντους. Εκ των οποίων οι 6 προήλθαν από βολές και οι υπόλοιποι 15 εντός παιδιάς. Μόλις 5 όμως από ασίστ των συμπαικτών του. Η πρώτη από τον Λεσόρ για ένα drive και η δεύτερη από τον Σλούκα για ένα τρίποντο από τη γωνία.

Αμφότερες οι στιγμές στην πρώτη περίοδο. Ο Ναν θέλει την μπάλα στα χέρια για να δράσει και να δημιουργήσει για εκείνον. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να σκοράρει με όποιον τρόπο επιλέξει. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ο Παναθηναϊκός τον επέλεξε. Στη EuroLeague μετράει συνολικά 81 εντός παιδιάς εύστοχα, εκ των οποίων μόλις τα 22 έχουν προέλθει από δημιουργία των συμπαικτών του.

Μπόνους απέναντι στην Παρτίζαν και η άμυνά του, την οποία δεν ξεχνά ακόμα και σε παιχνίδια που ξεφεύγουν όπως με τη Μονακό. Η τάπα όμως απέναντι στον Πονίτκα αποτέλεσε το... κερασάκι σε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, λίγες μέρες πριν το πρώτο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Basket League.

Το σκοράρισμα του Ναν με την Παρτίζαν

  • Pick n' Roll: 2 πόντοι / 6 κατοχές
  • Catch n' Drive: 8 πόντοι / 6 κατοχές
  • Transition: 4 πόντοι / 3 κατοχές
  • Catch n' shoot: 3 πόντοι / 2 κατοχές
  • Iso: 2 πόντοι / 1 κατοχή
shot chart
Το shot chart του Ναν με την Παρτίζαν

@Photo credits: eurokinissi