EuroLeague: Δύο συν μία απολύσεις στους πάγκους ήδη, μετά από 18 ημέρες στη σεζόν

EuroLeague: Δύο συν μία απολύσεις στους πάγκους ήδη, μετά από 18 ημέρες στη σεζόν
H EuroLeague... τρώει τους προπονητές της. Ήδη μετά από τέσσερις αγωνιστικές, έχουν απολυθεί τρεις προπονητής και δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν τέσσερις. Πέρσι η πρώτη απόλυση ήρθε στις 13 Νοεμβρίου. Μπορείτε να μαντέψετε την ομάδα;

Τρεις προπονητές ομάδων της EuroLeague είδαν ήδη την πόρτα της εξόδου. Και το ημερολόγιο αναγράφει 23 Οκτωβρίου. Ο μήνας που ξεκινάει μία μπασκετική σεζόν.

Την περσινή σεζόν, η πρώτη απόλυση ήρθε στις 13 Νοεμβρίου. Και την έκανε ο Ερυθρός Αστέρας (με ρεκόρ 1-6 εκείνη την εποχή), με τον Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς να απολύεται και τη θέση του να παίρνει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα (με ρεκόρ 1-3), ο Ιβάνοβιτς πλήρωσε το... τίμημα και ακολούθησε το δρόμο του Γιοβάνοβιτς.

Και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επιστρέφει στη EuroLeague.

Ο πρώτος που απολύθηκε ήταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο, προτού καν ξεκινήσει η σεζόν, ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Τι Τζέι Πάρκερ, με τη Βιλερμπάν (0-4) να αναζητεί το διάδοχό του. Και τον Γκόρντον Χέρμπερτ να είναι ο επικρατέστερος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλη... γκρίνια στην Μπασκόνια (1-3 στη EuroLeague), με τη θέση του Ζοάν Πεναρόγια να κρίνεται επισφαλής.

Την περσινή σεζόν, κατά τη διάρκεια των αγώνων, μόνο ο Παναθηναϊκός (μετά τον Αστέρα) προχώρησε αλλαγή προπονητή (Σερέλης αντί Ράντονιτς)

Οι αλλαγές στους πάγκους της EuroLeague

  • 15/9/2023 Βίρτους Μπολόνια - Αποχώρησε ο Σκαριόλο, ήρθε ο Μπάνκι
  • 20/10/2023 Βιλερμπάν - Αποχώρησε ο Πάρκερ, αναζητεί τον αντικαταστάτη
  • 21/10/2023 Ερυθρός Αστέρας - Αποχώρησε ο Ιβάνοβιτς, ήρθε ο Σφαιρόπουλος
@Photo credits: EuroLeague