Παναθηναϊκός: Οι «Fantastic 5» της Φενέρ που «διέλυσαν» τους «πράσινους» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Φενέρμπαχτσε
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl Instat «σκιαγραφεί» το καλό διάστημα της τουρκικής ομάδας όπου μια πεντάδα έμελλε να κάνει και τη μεγάλη διαφορά στο ματς.

Λένε ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» κάτι που βρήκε απόλυτη εφαρμογή στη Φενέρμπαχτσε, ενώ λειτούργησε εντελώς αντίθετα για τον Παναθηναϊκό!

Μετά από τρία λεπτά, οι «πράσινοι» εξαφανίστηκαν από το παρκέ της «Ulker Sports Arena» και η τουρκική ομάδα έστησε πραγματικό πάρτι... νίκης. Κάτι που οφείλει στον μεγαλύτερο βαθμό σε μια πεντάδα η οποία ήταν και η πιο επιδραστική για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Η αρχική πεντάδα την αποτελούσαν ο Καλάθης, ο Γκούντουριτς, ο Πιερ, ο Χέιζ-Ντέιβις και ο Μότλεϊ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μέτρησαν +17 στα 13:51 που πέρασαν μαζί στο παρκέ με αποτέλεσμα να κάνουν και τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό καθώς δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο προκειμένου να τους σταματήσει. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νικ Καλάθης εκεί που μετρούσε κατά μέσο όρο 5.8 λεπτά συμμετοχής στα δύο πρώτα ματς κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο και Βαλένθια, έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί 29:17 και μάλιστα σερί στα πρώτα 18:39 λεπτά της αναμέτρησης!

Ο αναγεννημένος Καλάθης

Και να 'ταν μόνο αυτό; Στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Έλληνας γκαρντ είχε «μηδέν» πόντους με 0/2 εντός παιδιάς στο σύνολο, «μηδέν» ασίστ, δύο ριμπάουντ και 3 λάθη! Και έφτασε στο σημείο να είναι ο καλύτερος παίκτης της Φενέρ στο συγκεκριμένο παιχνίδι με αξιοζήλευτη στατιστική (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος) και +22 στο +/- του αγώνα!

Ο Γκούντουριτς απέναντι στη Βαλένθια είχε 2/11 σουτ ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό μέτρησε 4/4 εντός παιδιάς και 5 ασίστ! Ο Νταϊσόν Πιερ από τη πλευρά του σημείωσε προσωπικό ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ καθώς «κατέβασε» 10 σκουπίδια και «έγραψε» το δικό του milestone στην Euroleague. Ο Χέιζ-Ντέιβις πήρε άριστα στα αμυντικά του καθήκοντα καθώς αποδείχθηκε ο «κρυπτονίτης» του Σλούκα με τα δυναμικά hedge out που είχαν ως αποτέλεσμα να του «κόψουν» τη δημιουργία. Και φυσικά ο Τζόναθαν Μότλεϊ ο οποίος στα δύο πρώτα ματς είχε στο σύνολο 3 πόντους με 1/3 εντός παιδιάς, 1/4 βολές και 4 λάθη, ενώ στο παιχνίδι με τους «πράσινους» έκανε τα... πάντα με 14 πόντους (6/10 δίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ!

Κοινώς η «καλή πεντάδα» του Ιτούδη αποδείχθηκε η... μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague όπου η Φενέρ επικράτησε δύσκολα της Ολίμπια Μιλάνο με 85-82 στην Τουρκία και στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τη Βαλένθια στην Ισπανία με 77-74.

Έτσι ήρθε το +17 της «καλής πεντάδας»

  • Λεπτά Συμμετοχής: 13:51
  • Κατοχές: 29
  • Πόντοι: 37
  • Δίποντα: 9/14
  • Τρίποντα: 5/6
  • Βολές: 4/4
  • Ριμπάουντ: 11
  • Ασίστ: 11
  • Κλεψίματα: 4
  • Λάθη: 4

Οι στιγμές που οι Καλάθης, Πιερ, Γκούντουριτς, Χέιζ-Ντέιβις και Μότλεϊ ήταν μαζί στο παρκέ