Η ECA eεπιβεβαίωσε τους Μποντίρογκα και Μοτιεγιούνας ως Πρόεδρο και CEO της Euroleague

Newsroom
Η ECA eεπιβεβαίωσε τους Μποντίρογκα και Μοτιεγιούνας ως Πρόεδρο και CEO της Euroleague
Μετά και τη συνεδρίαση των μετόχων της ECA επιβεβαιώθηκε ότι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Παούλιους Μοτιεγιούνας θα έχουν τις θέσεις των Προέδρου και του Διευθύνων Συμβούλου της Euroleague αντίστοιχα.

Μετά την Euroleague Basketball, σειρά πήρε η ECA να επικυρώσει ότι οι Μποντιρόγκα και Μοτιεγιούνας θα έχουν τις δύο ισχυρές θέσεις της διοργάνωσης.

Επιπλέον στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τρίτη (4/7) πάρθηκαν και κάποιες αποφάσεις αναφορικά με το πρόγραμμα, τον οικονομικό απολογισμό ενώ μεταξύ άλλων έλαβαν και μια έκθεση του νέου αρχιδιαιτητή της Euroleague, Ντάνιελ Ιερεθουέλο.

Συγκεκριμένα:

«Επιβεβαιώθηκαν οι υποψηφιότητες του Προέδρου της Euroleague Basketball (κ. Ντέγιαν Μποντιρόγκα) και του Διευθύνοντος Συμβούλου (κ. Παούλιους Μοτιεγιούνας)

  • Εγκρίθηκε ο κανονισμός των αγώνων 2023-24.
  • Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες λίστες των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague και το EuroCup της Turkish Airlines 2023-24, καθώς και η παράταση της αναστολής από τις ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball για τη σεζόν 2023-24.
  • Εγκρίθηκε η μορφή αγώνων και οι προτάσεις ημερολογίου της Turkish Airlines EuroLeague και EuroCup 2023-24.
  • Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός 2022-23 και τα κριτήρια οικονομικής κατανομής των συλλόγων 2023-24.

Επιπλέον, οι Μέτοχοι της ECA έλαβαν μια έκθεση από τον πρόσφατα διορισμένο Ανώτερο Διευθυντή Διαιτητών, Ντάνιελ Ιερεθουέλο, σχετικά με τις βασικές αρχές που πρέπει να εφαρμόζονται και τους μεσοπρόθεσμους στόχους για τη βελτίωση της ποιότητας διαιτησίας στις διοργανώσεις της Euroleague Basketball.»