EuroLeague: Επαναδιαπραγματεύεται το συμβόλαιο με την IMG

Newsroom
EuroLeague
Παρότι η IMG διατηρεί το πάνω χέρι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, η EuroLeague ενδεχομένως να διαπραγματευτεί ξανά το συμβόλαιο των δύο πλευρών για τη δεκαετία έως το 2035-36.

Η EuroLeague και η IMG θα καθίσουν στο τραπέζι για νέα διαπραγμάτευση της μεταξύ τους συμφωνίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το SportBusiness. Οι όροι μεταξύ των δύο εταίρων περιελάμβαναν μονομερή επέκταση από την πλευρά της ΙMG για ακόμα 10 έτη, έως το 2035-36, όμως αυτό ενδεχομένως να αλλάξει.

Η IMG έχει πληρώσει για τις σεζόν 2016-17 έως 2025-26 εγγύηση 630 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 363 λαμβάνουν οι σύλλογοι της EuroLeague. Ωστόσο τα τελευταία έτη οι ομάδες δέχονται μερικές περικοπές, παρόλο που τα εμπορικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους μετόχους της EuroLeague και εκεί έρχεται η επαναδιαπραγμάτευση.

Από πλευράς IMG υπάρχει το πάνω χέρι, αφού υπήρχαν ρήτρες με στόχους στη συμφωνία που έχει υπογραφεί και ένας εξ αυτών ήταν τα 600 εκατομμύρια των εσόδων, κάτι που θεωρείται δεδομένο. Παρόλα αυτά και παρά τη ρήτρα, η εταιρία είναι πρόθυμη, με τις ανάλογες προσπάθειες και από την άλλη πλευρά, να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει ξανά με την EuroLeague.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.