Μοτιεγιούνας: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα βάλει πίεση στους παίκτες, ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε»

Μοτιεγιούνας: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τους ασκήσει πίεση, μπορούμε να πάμε τελικό»
Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας μίλησε για το Final Four και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι η Μονακό μπορεί να νικήσει τους «ερυθρόλευκους» ενώ στάθηκε και στην υποστήριξε που θα έχει η ελληνική ομάδα από 4.000 φιλάθλους.

Ο Λιθουανός σέντερ της Μονακό επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, εκεί όπου θέλει να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου της Euroleague.

Αν και στις εξέδρες την παράσταση θα κλέψουν περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού. Οπότε ο Μοτιεγιούνας δεν θα νιώσει και... τόσο πολύ σαν το σπίτι του στον ημιτελικό της Παρασκευής (19/5, 18:00) αν και όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονακό απολαμβάνει την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες:

«Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να παίζω σε τέτοια ατμόσφαιρα. Όλοι ξέρουμε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι καταπληκτικοί και τους σεβόμαστε απόλυτα. Πέρυσι παίξαμε εναντίον τους και στήριξαν την ομάδα τους όσο καλύτερα μπορούσαν. Ήταν εκπληκτικό να παίζεις εκεί. Από την άλλη μπορεί επίσης να τους ασκήσει μεγάλη πίεση. Αν έχουν πολλούς οπαδούς στις εξέδρες, το γεγονός αυτό θα προσθέσει βάρος στους ώμους των παικτών. Θα δούμε τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε έναν τεράστιο αγώνα».

Επίσης μιλώντας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κάνοντας τη σύγκριση με τα play-offs της περσινής σεζόν, ο Μοτιεγιούνας, ανέφερε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη σειρά με τεράστια ένταση. Κουράστηκαν, κουραστήκαμε και εμείς, αλλά τελικά μας νίκησαν. Μας απέκλεισαν δίκαια. Φέτος τους κερδίσαμε δύο φορές στην κανονική περίοδο και με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αν πήραμε εκδίκηση. Όχι, καθόλου. Ήταν απλά και μόνο η κανονική περίοδος. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς της Παρασκευής. Ξέρω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Τώρα θα παίξει ρόλο ποιος το θέλει πιο πολύ. Ποιος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα. Ποιος είναι έτοιμος να παλέψει και να διεκδικήσει κάθε μπάλα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους νικήσουμε. Τους σεβόμαστε πολύ, αλλά ταυτόχρονα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουμε και να φτάσουμε στον τελικό».

Όσο για τον μεγάλο στόχο της Μονακό στο Final Four; «Ονειρευόμαστε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Όλοι το θέλουμε. Από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Οι ομάδες, οι παίκτες, όλοι θα δώσουν το 100%. Και θα είναι δύσκολο. Θα παίζουμε μέρα παρά μέρα. Θα υπάρχει μπάσκετ υψηλής έντασης και υψηλού επιπέδου. Αυτό θα χρειαστεί πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, λοιπόν, θα είναι θέμα ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα τελευταία 80 λεπτά αυτής της σεζόν στην Euroleague».