Μπαρτζώκας: «Ελπίζω να αντιδράσουμε και πάλι όπως αντιδρούμε πάντα μετά από ήττες»

Μπαρτζώκας: «Ελπίζω να αντιδράσουμε και πάλι όπως αντιδρούμε πάντα μετά από ήττες»

Ο Μπαρτζώκας μίλησε για τα ματς με τη Φενέρ πριν από την αναχώρηση της αποστολής
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για τα ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία είπε ότι θα παίξει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας για τη διαχείριση αυτών των αγώνων ενώ εξέφρασε την ελπίδα του να αντιδράσει ο Ολυμπιακός όπως αντιδράει πάντα μετά από ήττες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η αποστολή της ομάδας «πέταξε» για την Πόλη χωρίς προβλήματα και θα κληθεί να ανακτήσει το... χαμένο αβαντάζ έδρας από τη Φενέρμπαχτσε ώστε να (ξανα)γίνει το αφεντικό της σειράς.

Λίγο πριν από το ταξίδι στην γειτονική χώρα και σε σε ερώτηση για αντίδραση του Ολυμπιακού, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», είπε: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω γιατί έχουμε τέτοια αντίδραση μετά από ήττες, ελπίζω να ισχύει και τώρα. Κάναμε καλές προπονήσεις, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και πριν τα δύο πρώτα παιχνίδια. Κάποιες φορές είναι θέμα ημέρας, συγκυριών, συμπτώσεων και μέρας του αντιπάλου. Εμείς όμως επικεντρωνόμαστε αρχικά στο πρώτο παιχνίδι».

Αναφορικά με τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ματς, ανέφερε: «Στα μικρά πράγματα κρίνονται πάντα οι αγώνες. Η Φενέρ έπαιζε με τον ίδιο τρόπο και στα παιχίδια που πήραμε εμείς την νίκη. Παίζει σημαντικό ρόλο να διαχειριστούν οι παίκτες την ένταση και την κρισιμότητα του αγώνα. Προφανώς και παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες σε κάθε αγώνα, όπως και στο Game 2, όπου τελικά κρίθηκε σε μία κατοχη δική μας και μία της Φενέρ. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο, αλλά το ίδιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι και για την Φενέρ».

Για τις 17 περισσότερες επιθέσεις της Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, είπε: «Ούτε εγώ ξέρω πώς να προσεγγίσω το θέμα. Το μπάσκετ είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Οι κατοχές είναι σημαντικές, σίγουρα όταν μια ομάδα έχει 17-18 περισσότερες κατοχές θα κερδίσει. Ακόμα κι έτσι όμως, σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν καλοί, το ματς κρίθηκε στο τέλος. Έχουμε πιθανότητες, σημαντικές πιθανότητες, για να πάρουμε την νίκη. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε. Δεν υπάρχει εύκολο ματς για καμία ομάδα στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Όπως είπα όμως, όσο δύσκολο είναι για εμάς το παιχνίδι, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για την Φενέρ».

Όσο για το αν η περσινή σειρά με την Μονακό αποτελεί... οδηγό για τη συνέχεια; «Θα μπορούσε να το πει κάποιος αυτό. Από την άλλη, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν διδαχτήκαμε κάτι από πέρυσι, όταν χάσαμε το Game 2 στην έδρα μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται την κρισιμότητα ενός αγώνα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι όσο γίνεται. Οι παίκτες των δύο ομάδων όμως είναι επαγγελματίες και - στο τέλος της ημέρας - αυτοί αποφασίζουν τι θα γίνει».