Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα 94-99: Ματσάρα που την ήθελε περισσότερο ο Μίροτιτς (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Η Μπαρτσελόνα είχε δύο πρόσωπα, έστειλε το ματς απέναντι στον απίθανο Ερυθρό Αστέρα στην παράταση με buzzer beater του Νίκολα Μίροτιτς και έφτασε στη νίκη με σκορ 99-94.

Ο Ερυθρός Αστέρας πίεσε την Μπαρτσελόνα στα... σχοινιά. Σχεδόν τη νίκησε. Για όσο διάστημα χρειάστηκε ο Νίκολα Μίροτιτς (12π.) να αφήσει την μπάλα από τα χέρια του και να στείλει ένα σχεδόν χαμένο ματς στην παράταση!

Εκεί οι Καταλανοί είχαν περισσότερες λύσεις. Για τους Σέρβους απέμεινε μόνο ο Νεμάνια Νέντοβιτς (24π.), αφού ο Πετρούσεφ δεν άντεξε να συνεχίσει στον απίστευτο ρυθμό της κανονικής περιόδου (24π., 9 ριμπ.).

Όσο για την Μπάρτσα: Μεγάλο ματς από τον Τόμας Σατοράνσκι (19π., 10 ασίστ), εξαιρετικές λύσεις από τους Αμπρίνες (14π.) και Χίγκινς (19π.).

Το ματς

Ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο. Και απίθανες διακυμάνσεις στο σκορ. Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, στηρίχθηκε στον Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και τους Καταλανούς να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 12-6 και 17-10.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αστέρας, πέρα από το κυνήγι στο σκορ, είδε τον Λούκα Βιλντόζα να αποχωρεί τραυματίας και μάλιστα να αλλάζει ρούχα άμεσα και να τίθεται νοκ άουτ!

Και όμως, εκεί που η Μπαρτσελόνα με 6/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα και (μόλις) 1/5 βολές, προηγήθηκε με 28-17, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε τον τρόπο. Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βάζει τη... σπίθα και τον Πετρούσεφ να κάνει ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο (15π.).

Το σερί του Αστέρα

Οι Σέρβοι έτρεξαν ένα σερί 17-0 (!) και έκαναν το 34-19, 36-34! Με την Μπαρτσελόνα μοιάζει πελαγωμένη και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Αστέρας προηγήθηκε μέχρι και με τέσσερις πόντους (40-36), ωστόσο η Μπαρτσελόνα έκλεισε το δεκάλεπτο με το δικό της σερί: 7-0 και προβάδισμα με 43-40 και τον Νίκολα Λαπροβίτολα να έχει πέντε σερί πόντους.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Αστέρα. Χάρη στον οίστρο του Πετρόυσεφ. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 59-54 και 63-55, με τον Σέρβο σέντερ να έχει πέντε πόντους σε αυτό το κομμάτι.

Μάλιστα, ξεσήκωσε από τον πάγκο ακόμη και τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει προβάδισμα 8 πόντων (65-57).

Και στο ξεκίνημα της 4ης η διαφορά έγινε διψήφια (67-57). Και ο Νέντοβιτς με τον 14ο πόντο του έκανε το 69-57! Η απόγνωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο ήταν ενδεικτική της εμφάνισης της ομάδας του.

Η επιστροφή του Αμπρίνες

Ένα μίνι σερί 8-0 των Καταλανών (με δύο τρίποντα του Αμπρίνες) έδωσε ενδιαφέρον στο ματς (72-68) και ενώ το ρολόι πλησίαζε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η Μπαρτσελόνα μείωσε μέχρι το καλάθι (73-71), προτού ο Αστέρας βρει πόντους από τους Ντόμπριτς και Νέντοβιτς, με απίθανη ατομική προσπάθεια για το 77-71 μέσα σε αποθέωση!

Ο Μίτροβιτς μεγάλωσε το προβάδισμα και άλλο (79-71), με τον Σανλί να δίνει... ανάσα από κοντά (79-73) και ο Αμπρίνες με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε στους 3 (79-76, σερί 8-0).

Και ο Σανλί ολοκλήρωσε την επιστροφή της Μπαρτσελόνα με εύστοχο τρίποντο (79-79) και ενώ απέμεναν 1:09. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Μίτροβιτς ανανέωσε την επίθεση του Αστέρα και στην εξέλιξή της ο Νέντοβιτς με 2/2 βολές έκανε το 81-79.

Ο Γιασικεβίτσιους ζήτησε τάιμ άουτ, από το σύστημα βγήκε ένα τρίποντο του Χίγκινς, αλλά ήταν άστοχο. Και ο Μάρκοβιτς κέρδισε το φάουλ και δύο βολές, 11.2 δεύτερα πριν το τέλος.

Έβαλε την πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά έκανε φάουλ στον Αμπρίνες (βολές) με το ρολόι να δείχνει 9.6 για το φινάλε. Ο Αμπρίνες δεν αστόχησε και το ματς πήγε ξανά στον πόντο (82-81).

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε το... γαϊτανάκι των βολών με τον Νέντοβιτς: 2/2 από τον Σέρβο και 84-81. Μόνο που ο Μίροτιτς ήθελε να παίξει άλλα πέντε λεπτά. Τρίποντο σε... νεκρό χρόνο και παράταση!

Το έξτρα πεντάλεπτο

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε όπως τελείωσε. Με ένα απίθανο τρίποντο από μακριά, αυτή τη φορά από τον Χίγκινς. Στην επόμενη φάση ο Γιασικεβίτσιους αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή Και ο Ντόμπριτς απάντησε με δικό του τρίποντο (89-87).

Και αφού έβαλαν οι δύο προηγούμενοι, ήρθε και ο Σατοράνσκι (89-90). Ο Βέσελι έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (92-89). Ο Χίγκινς με δύο βολές και ένα λέι απ, διατήρησε την Μπαρτσελόνα στο +4 (1:14 πριν το τέλος, 96-92).

Με 36.4 δεύτερα πριν το τέλος ο Πετρούσεφ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, οδηγώντας τον Μίροτιτς στις βολές.Ο MVP ήταν εύστοχος και το ματς κρίθηκε οριστικά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην παράταση, όταν ο Χίγκινς πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους και κράτησε μπροστά στο σκορ την Μπαρτσελόνα.

Οι ΜVP's: O Νίκολα Μίροτιτς (12π.) για το μεγάλο τρίποντο που έβαλε στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Και ο Τόμας Σατοράνσκι με 19 πόντους και 10 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στέφαν Λαζάρεβιτς έμεινε άποντος σε 20:59.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Άλεξ Αμπρίνες είχε 14 πόντους με μεγάλα τρίποντα, το ίδιο και ο Κόρεϊ Χίγκινς (14π.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 23 ασίστ της Μπαρτσελόνα και τα 17/29 τρίποντα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Απίστευτη ματσάρα, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί λόγω της ποιότητάς της. Όχι πως ο Ερυθρός Αστέρας υπολείπεται σε αυτό το κομμάτι. Ακόμη και χωρίς τον Λούκα Βιλντόζα, οι Σέρβοι το πήγαν μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 40-43, 6557, 84-84 (κ.α.), 94-99 (παρ.)

Red star Barcelona stats

Red star Barcelona stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.