Σίκμα: Ο κορυφαίος πασέρ της Euroleague απειλεί τον Ολυμπιακό (vid)

Σίκμα: Ο κορυφαίος πασέρ της Euroleague απειλεί τον Ολυμπιακό (vid)

Νίκος Καρφής
Σίκμα: Ο κορυφαίος πασέρ της Euroleague απειλεί τον Ολυμπιακό (vid)
Η Άλμπα κοντράρεται με τον Ολυμπιακό (24/11, 21:00) και το Gazzetta γράφει για τον απίθανο πασέρ, Λουκ Σίκμα που μοιράζει σαν playmaker τεράστιας κλάσης.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, αφού υποδέχεται την Άλμπα μέσα στο ΣΕΦ. Μπορεί οι Γερμανοί να ξεκίνησαν καλά, ωστόσο στη συνέχει γνώρισαν αρκετές ήττες που τους έριξε στο 3-6.

Οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον κορυφαίο πασέρ της Euroleague στο ματς με τον σύλλογο του Βερολίνου. Δεν είναι γκαρντ, είναι power forward. Ο φοβερός Λουκ Σίκμα δίνει ρεσιτάλ και φέτος στη δημιουργία, όντας αυτή τη στιγμή πρώτος και καλύτερος στις ασίστ στη διοργάνωση με 7 κατά μέσο όρο. Το Gazzetta... υποκλίνεται στον χαρισματικό ψηλό της Άλμπα που διευθύνει μαέστρικα την επίθεση της oμάδας του Γκονζάλεζ, θυμίζοντας playmaker τεράστιας κλάσης και ας παίζει στο «4».

Είναι ο... εγκέφαλος των Γερμανών, κάνει εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του, ξάρει τι πρέπει να κάνει και πότε να το κάνει. Οι εμπνεύσεις βρίσκονται συχνά-πυκνά στο TOP 10 της Euroleague.

O κορυφαίος πάσερ της Euroleague

γγγγ

Από τη στιγμή που πάτησε το... πόδι του στο Βερολίνο, έδειξε τι μπορεί να κάνει στον οργανωτικό τομέα. Έβγαζε ασίστ και στον... ύπνο, φανερώνοντας σε κάθε ματς το υψηλό μπασκετικό Ι.Q. Δεν είναι τυχαίος ο Σίκμα. Είναι κάτι σαν playmaker σε σώμα ψηλού. Το μυαλό λειτουργεί σε απίστευτες ταχύτητες, σε σημείο η αντίπαλη άμυνα πολλές φορές να μην προλαβαίνει καν να .... βγάλει φωτογραφία την πάσα του.

Φέτος ο Σίκμα μετρά 7 ασίστ παρακαλώ και είναι ο κορυφαίος πασέρ της Euroleague. Κορυφαίος πασέρ της Euroleague ένας power forward. Φοβερά πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη διοργάνωση.

Την πρώτη του σεζόν στη Euroleague με τη φανέλα της Άλμπα είχε 4.5 ασίστ, δείχνοντας τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Την επόμενη έπεσε λιγάκι στις 3.8, αλλά και πάλι έδινε σημαντικές λύσεις, όταν του ακουμπούσαν τη μπάλα, αφού πάντα ήξερε πως πρέπει να εκμεταλλευτεί τις καλές θέσεις των συμπαικτών του και τα κενά της αντίπαλης άμυνας. Πέρυσι είχε 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Mηχανή highlights

Παρόλο που δεν είναι και ο πιο αλτικός παίκτης, έχει τον τρόπο πάντα να βρίσκεται μέσα στο TOP 10 και στις κορυφαίες φάσεις της Euroleague. Πως; Mα φυσικά με τις απίθανες ασίστ που μπορούν να κάνουν μόνο περιφερειακοί. Όμως ο Σίκμα το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. Ειδικεύεται στις σκαστές και στις σκαστές κάτω από τα πόδια αντιπάλου, είτε βλέπει τον συμπαίκτη του, είτε. Όπως μπορείτε και παρακάτω σε ένα ματς κόντρα στη Μπάγερν την έδωσε κάτω από τα πόδια και έβλεπε, ενώ απέναντι στη Μπασκόνια το πήγε σε άλλο επίπεδο.