Ιτούδης: «Κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση, μας πήρε χρόνο να το χτίσουμε αυτό»

Newsroom
Ιτούδης: «Κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση, μας πήρε χρόνο να το χτίσουμε αυτό»
Απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της Φενέρμπαχτσε δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την επιβλητική νίκη της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στην Τουρκία.

Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε... στο ύψος του για ένα δεκάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσε και γνώρισε τη συντριβή από την Φενέρμπαχτσε (107-77). Ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το τέλος της αναμέτρησης, στάθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του που τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, ενώ τόνισε τον χρόνο που χρειάστηκε για να "δέσει" το σύνολο αυτό!

Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Σίγουρα κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση δεδομένου πως χάσαμε και τον Ντεσόν Πιερ στην αρχή. Ένιωσε έναν μικρό πόνο και θέλαμε να τον προφυλάξουμε. Αποδείξαμε πως έχουμε βαθύ ρόστερ, έχουμε παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να φέρουν κάτι και αυτό λέει πολλά. Ο Μότλεϊ είχε πρόβλημα με φάουλ, έπαιξε μόλις 13 λεπτά, και είναι ο κορυφαίος μας σκόρερ. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με έναν παίκτη. Είναι το πώς θα προσεγγίσεις ένα παιχνίδι. Είχαμε τεράστιο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό γιατί είχαν μεγάλη εξέλιξη στο σκοράρισμα και στον αιφνιδιασμό. Θέλαμε να περιορίσουμε τους πόντους τους από το transition γιατί είναι πραγματικά καλοί, αθλητικοί και "μεγάλοι" οπότε νομίζω το καταφέραμε».

Ενώ αργότερα, είπε: Θα ήθελα να πω ότι όλα ήταν τέλεια. Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά δείξαμε ότι έχουμε μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όποιος μπαίνει μέσα δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Διαθέτουν παίκτες με πολύ μεγάλο επιθετικό ταλέντο.

Δεν γίνεται να γίνει αυτό από τη μία στιγμή στην άλλη. Ούτε να γίνεται κάθε βράδυ. Μας πήρε πολύ χρόνο να το χτίσουμε αυτό και να ενσωματωθούν κάποιοι παίκτες στο παιχνίδι. Αυτό που δείχνει αυτή η ομάδα είναι ότι είναι για όλους τους παίκτες σημαντικό. Όταν δεν παίζεις σε ένα παιχνίδι, είναι σημαντικό να προπονείσαι και να προσφέρεις μέσα από αυτό».

Μάλιστα, στάθηκε και στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Εφές και τις ένθεν και ένθεν δηλώσεις των Αταμάν και Γιασικεβίτσιους λέγοντας πως «θα συναντηθώ με τον Σαρούνας (Γιασικεβίτσιους) και τον Εργκίν (Αταμάν) ως ο πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών. Δεν είδα το τί συνέβη, δεν γνωρίζω, αλλά είμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Πιστεύω ότι αφού αναλύσουμε το περιστατικό, θα το λύσουμε».